Obavijesti Video Pretražite Navigacija
uhićena još dvojica

Policajac ukrao dilerima drogu pa odlučio zaraditi: USKOK objavio detalje

Policija; ilustracija - 1
Policija; ilustracija - 1 Foto: DNEVNIK.hr
USKOK je u utorak objavio da je na temelju kaznene prijave PNUSKOK-a, donio rješenje o provođenju istrage protiv trojice hrvatskih državljana (1996., 1996., 1993.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti, pomaganja u zlouporabi položaja i ovlasti, pomaganja u pokušaju zlouporabe položaja i ovlasti, odavanja službene tajne te neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Policija i USKOK osnovano sumnjaju da je policajac, koji je sad udaljen iz službe, dolazio do saznanja o mjestima na kojima pojedini počinitelji kaznenih djela sakrivaju drogu i te informacije prenosio drugoj dvojici osumnjičenih koji bi provalili u te objekte pa zadržavali i preprodavali drogu u vrijednosti više od 100.000 eura.

Policajac Uprave kriminalističke policije u Ravnateljstvu policije, sumnja se, to je radio u razdoblju od od studenoga 2022. do 3. prosinca 2023.

"Tako je I. okr., nakon što je provodeći kriminalističko istraživanje došao do saznanja gdje osumnjičenici kriju drogu, prenio taj podatak II. okr., a potom su I. i II. okr. zajedno provalili u garažu na zagrebačkom području iz koje su otuđili oko 40 kilograma marihuane i oko devet kilograma hašiša. Zatim su I., II. i III. okr. navedenu drogu preprodavali na ilegalnom narkotržištu", piše u priopćenju USKOK-a.

Pročitajte i ovo Ilustracija Ometao istragu "Ja sam idiot!": Youtuber srušio avion zbog atraktivnog videa pa završio u zatvoru

Policajac je saznao i da je droga spremljena u još jednoj garaži u Zagrebu u koju su druga dvojica pokušala provaliti obijanjem lokota 3. prosinca, no ovog puta nisu uspjeli i uhićeni su.

USKOK je sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu predložio određivanje istražnog zatvora protiv svih okrivljenika.

Pročitajte i ovo Tomislav Tomašević Počelo odlaganje otpada Tomašević o prozivkama stanovnika Jakuševca: "Razumijem ljude koji su nezadovoljni, ali neki imaju i druge motive"

Sukladno mjerodavnim odredbama Zakona o kaznenom postupku, određeno je da je ova istraga tajna.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene