Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"

Želio u rat, našli ga u kafiću

Bjegunac s Rebra imao je pik na određeni proizvod, a policija je objavila nove bizarne detalje: "Nije istina da je gutao žilet"

Ilustracija
Ilustracija Foto: Zvonimir Barisin/Cropix
Policija je objavila novo priopćenje o muškarcu koji je, nakon što je uhićen pa hospitaliziran, pobjegao s Rebra.

Zagrebačka policija još se jednom oglasila o muškarcu koji im je pobjegao iz KBC-a Zagreb, a kojeg su jučer ponovo uhitili u jednom kafiću. Dok je bio u bijegu, muškarac se javljao medijima i demantirao glasine da je riječ o Srđanu Mlađanu. Tvrdio je da zove Srđan Martinović i pričao kako je progutao žilete.

Policija je dio priče o žiletima demantirala, ali ne otkriva što je točno progutao.

"Iako je u osobnom obraćanju medijima muškarac u dobi od 42 godine iznio svoje viđenje postupanja i poduzimanja mjera i radnji policije prema njemu, što je u suprotnosti s činjenicama iz priopćenja jučer javno objavljenog na web-stranicama PU zagrebačke, još jednom ističemo utvrđeno dosadašnjim postupanjem. Naime, progutani predmeti, zbog kojih je muškarcu tijekom kriminalističkog istraživanja pružena liječnička pomoć, nisu žileti te oni nisu progutani u službenim prostorijama zagrebačke policije, već nekoliko dana prije muškarčeva bijega iz zdravstvene ustanove", kažu u policiji i dodaju da su mu nekoliko dana ranije liječnici predmete uklonili.

Muškarac je uhićen 1. ožujka zbog sumnje u počinjenje više kaznenih djela iz domene imovinskih delikata. Isti dan požalio se na zdravstvene poteškoće pa je prevezen u KBC Zagreb na hospitalizaciju.

Drama se odvila dan poslije, rano ujutro.

"Kada je liječnička vizita izlazila iz bolesničke sobe, a jedan policijski službenik bio ispred prostorije (a ne tri policijska službenika Jedinice specijalne i interventne policije), 42-godišnjak je iskoristio za bijeg kroz prozor sobe koja se nalazi u prizemlju zdravstvene ustanove, a ne kroz prozor drugog kata, kako je citiran u pojedinim medijima", naglašavaju u PUZ-u.

U ugostiteljskom objektu na Ksaverskoj cesti jučer oko 17:20 policijski su službenici pronašli i uhitili 42-godišnjaka, a danas prijepodne predan je u zatvor zbog određenog istražnog zatvora.

Nakrao se parfema

Sumnja se da je osumnjičeni krajem prosinca 2022. i početkom veljače 2023. godine došao u dvije trgovine na području Maksimira. S polica je ukrao ukupno pet parfema. To su vidjeli zaštitar i djelatnica. Kako kaže policija, potom je uporabom tjelesne snage i prijetnji prilikom bijega pokušao zadržati parfeme, dok je u jednom slučaju i uspio.

"Nadalje se sumnja da je osumnjičeni od kraja studenoga 2022. do polovice veljače 2023. godine došao u četiri trgovine na području Maksimira, Medveščaka i Novog Zagreba, gdje je iskoristio nepažnju i zauzetost zaposlenika da bi potom s prodajnih polica otuđio ukupno 56 parfema koje je odnio sa sobom.

Osumnjičeni je u društvu zasad nepoznatog počinitelja, sumnja se, u istom vremenskom razdoblju posjetio i jednu trgovinu odjevnih predmeta u Novom Zagrebu, gdje je po njemu dobro poznatom obrascu protupravnog i kažnjivog ponašanja otuđio dva kompleta trenirki, a zatim pobjegao", nabraja policija.

Pročitajte i ovo Ilustracija Policija potvrdila Uhićen bjegunac s Rebra: Progutao žilet, govorio da ide u rat, a policija ga pronašla na mnogo mirnijem mjestu

Pročitajte i ovo Ilustracija pokušali sve zataškati? Policija ga uhitila pa pobjegao kroz prozor bolnice! U tijeku je lov na bjegunca

Ukupna je šteta oko 3600 eura. Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja policijski su službenici protiv 42-godišnjaka podnijeli posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu zbog sumnje u razbojnička krađa i tri krađe.

Dok je bio u bijegu, muškarac je objavljivao na društvenim mrežama, a javljao se i medijima.

"Ja sam Srđan Martinović i pobjegao sam iz bolnice na Rebru. Javio sam vam se jer želim demantirati da imam ikakve veze sa Srđanom Mlađanom. U srijedu idem u Ukrajinu, u rat, ali predati im se neću. Vozit će me prijatelj", kazao je.


 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene