Booz2Go ime je novog alkohola u prahu koji su napravili nizozemski studenti, a koji se zbog toga što nije u tekućem stanju može legalno prodavati mlađima od 16 godina.


Booz2Go dolazi u pakiranju od 20 grama, a paketić stoji 1 - 1,5 euro. Sadržaj se pomiješa s vodom i dobije se pjenušavi napitak žućkaste boje, s okusom limuna i samo 3 posto alkohola.  

Vezani članci Pijani vikend Popili su kako bi se opustili na plesnom podiju, a na kraju su samo poljubili pod Pijani vikend (Foto: thechive.com) - 10 Razulareni vikend obilježili nezaboravnim fotografijama

"Težimo tržištu mladih, njima se to više sviđa jer ovaj napitak možete usporediti s Bacardi koktelima", rekao je 20-godišnji  Harm van Elderen koji je Booz2Go osmislio s još četvoricom kolega s Helicon Vocational Instituta. 

"Kako alkohol nije u tekućem stanju, može ga se prodavati i mlađima od 16 (u Nizozemskoj je zabranjeno konzumiranje alkohola i cigareta mlađima od 16 godina)", dodao je Martyn van Nierop. 

Studenti kažu kako su već mnoge tvrtke pokazale zanimanje za komercijalnu prodaju jer bi zbog toga što alkohol nije u tekućem stanju mogli izbjeći plaćanje poreza.

Inače, ovo nije prvi takav "izum". Kada je Njemačkoj alkohol u prahu stigao na tržište izazvao pravu pobunu, a u SAD-u se počeo prodavati  prije 3 godine.