Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Video: Izumili alkohol u prahu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Booz2Go ime je novog alkohola u prahu koji su napravili nizozemski studenti, a koji se zbog toga što nije u tekućem stanju može legalno prodavati mlađima od 16 godina.

Booz2Go dolazi u pakiranju od 20 grama, a paketić stoji 1 - 1,5 euro. Sadržaj se pomiješa s vodom i dobije se pjenušavi napitak žućkaste boje, s okusom limuna i samo 3 posto alkohola.  

Pročitajte i ovo Prometna policija Najavili akcije Policija će pojačano kontrolirati vozače: Idući tjedan posebno će provjeravati ove stvari Dražba vozila javna dražba Auto za 100 eura? Država se rješava svojih starih vozila, ima motora, kombija, kamion...

"Težimo tržištu mladih, njima se to više sviđa jer ovaj napitak možete usporediti s Bacardi koktelima", rekao je 20-godišnji  Harm van Elderen koji je Booz2Go osmislio s još četvoricom kolega s Helicon Vocational Instituta. 

"Kako alkohol nije u tekućem stanju, može ga se prodavati i mlađima od 16 (u Nizozemskoj je zabranjeno konzumiranje alkohola i cigareta mlađima od 16 godina)", dodao je Martyn van Nierop. 

Studenti kažu kako su već mnoge tvrtke pokazale zanimanje za komercijalnu prodaju jer bi zbog toga što alkohol nije u tekućem stanju mogli izbjeći plaćanje poreza.

Inače, ovo nije prvi takav "izum". Kada je Njemačkoj alkohol u prahu stigao na tržište izazvao pravu pobunu, a u SAD-u se počeo prodavati  prije 3 godine. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene