Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kupovina Motorole ipak pogreška?

S&P savjetuje prodaju Googleovih dionica

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
S&P smanjio 12-mjesečnu ciljanu cijenu Googleove dionice sa 700 na 500 dolara te savjetuju njenu prodaju

Da li je Google napravio veliku pogrešku kada je kupio Motorolu? Jučer smo pisali o razlozima ove akvizicije te kako su Googleu važniji patenti koje Motorola posjeduje nego sama proizvodnja pametnih telefona, no spomenuli smo i kako su brojni analitičari upozorili na potencijalne negativne posljedice po Google, ali i sam Android koje možemo u budućnosti očekivati.

Pročitajte i ovo PR Ugradnja dizala i pokretnih stepenica Švedski investicijski fond preuzeo najveću hrvatsku tvrtku specijaliziranu u segmentu dizala i pokretnih stepenica S&P o kreditnom rejtingu Hrvatske (Foto: Dnevnik.hr) - 2 UBLAŽENE PROCJENE Agencija S&P potvrdila kreditni rejting Hrvatske i stabilne izglede, objavili i procjene smanjenja gospodarstva

U opravdanosti ovog Googleovog poteza ne vjeruju niti investitori pa je cijena dionice ove kompanije smanjena odmah nakon objave akvizicije, a ne vjeruju niti u agenciji Standard & Poor’s. Ova je agencija tako ranije savjetovala kupnju Googleovih dionica, no nakon preuzimanja Motorole Mobility, S&P je smanjio rejting ove dionice i sada savjetuju prodaju – što je, kako kažu u Wall Street Journalu, 'dramatičan rez'.

U objašnjenju ove odluku u S&P-u kažu da vjeruju da je Google, a s time i cijena dionica ove kompanije, sada izložen riziku. 'Usprkos Motorolinom vrijednom patentom portfelju, nismo sigurni da će to zaštititi Android od problema s intelektualnim vlasništvom', rekao je Scott Kessler iz S&P-a povodom smanjenja rejtinga Googleu.

Dodao je da vjeruje da će kupnja Motorole negativno utjecati na Googleov rast te su smanjili 12-mjesečnu ciljanu cijenu dionice sa 700 na 500 dolara. Cijena ove dionice na kraju trgovanja u utorak iznosila je 539 dolara, uz smanjenje od 3,3 posto.

S obzirom na ovu informaciju, ali i druge negativne komentare vezane uz ovu akviziciju, bilo bi lijepo uskoro čuti i neki (konkretan) komentar i dodatno pojašnjenje iz Googlea kojim bi ohrabrili investitore, ali i svoje partnere i mobilne proizvođače koji na svojim uređajima koriste Android i koji su također zabrinuti s trenutnim razvojem situacije.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene