Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Počelo fotografiranje Amazone

S Googleom razgledajte i prašume Amazone

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Googlevci su već na svojim biciklima i brodovima plove po Amazoni, ali još nisu objavili kada će fotografije biti gotove i uploadane na Street View

Zahvaljujući Googleu uskoro ćemo moći razgledati i Amazonu, njene prašume i sela tamošnjih stanovnika, a sve putem Street Viewa i iz udobnosti kauča ili radne stolice.

Pročitajte i ovo Promjenjivo oblačno vrijeme Od utorka nove oborine Nastavlja se prevrtljivo vrijeme: U nekim krajevima se za vikend očekuje i snijeg Ilustracija Vremenska prognoza Prevrtljivi travanj: Meteorolog otkriva kakav nas vikend očekuje

Zaposlenici ove kompanije, zajedno s članovima neprofitne organizacije Foundation for a Sustainable Amazon (FAS), već su na terenu, na Googleovim biciklima i brodovima te fotografiraju rijeku i područja gdje, kako kažu na svom službenom blogu, 'civilizacija susreće prašume'.

U ovoj kompaniji kažu da će dio opreme ostaviti ekipi iz FAS-a kako bi oni u budućnosti nastavili s procesom fotografiranja Amazone i time 'širili kulturu i način života tamošnjih stanovnika' s ljudima diljem svijeta.

S obzirom na veličinu Amazone i prašuma, jasno je da Googleovci neće moći fotografirati sva područja već samo određene dijelove, a u prvoj fazi cilj im je fotografirati dio oko 50km duž rijeke Rio Negro, obraditi te fotografije i upoadati ih na svoj servis. Nije poznato koliko će ovaj projekt trajati, a dok sve ne bude gotovo dio fotografija iz Amazone možete vidjeti i na blogu ove kompanije.

Od ostalih vijesti vezanih uz Google, treba izdvojiti i da je ova kompanija nadogradila svoje Karte na kojima sada možemo pratiti temperaturu i vremensku prognozu. Potrebno je samo mišem prijeći preko gornjeg desnog dijela ekrana gdje se nalazi ikona s kartama i, u izborniku koji će se onda otvoriti, samo kliknuti na Weather te će se onda na karti pojaviti temperature u većim gradovima.

Također, s lijeve strane pored karata pokazat će se i trenutni vremenski uvjeti te temperatura koja se u odabranom gradu očekuje u sljedećih nekoliko dana.

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene