Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

James Tabor i Simcha Jacobovici probušili su rupu na kripti i možda otkrili jednu od većih svjetskih tajni.


Dvojica istraživača, James Tabor i Simcha Jacobovici, probušili su rupu na kripti u Jeruzalemu pomoću robotičke ruke te kamerom montiranom na njoj otkrili nekoliko sarkofaga iz 1. stoljeća. U jednom od tih sarkofaga bio je pokopan Isus, tvrde istraživači.

Vezani članci Slika nije dostupna ISUS I PALESTINA: Kako je Papa fino 'odbrusio' izraelskom premijeru Slika nije dostupna Vodički žudije više od 100 godina čuvaju Isusov grob

U jednoj kripti na poklopcu kovčega otkrili su stari grčki natpis koji počinje 'Božanski Jahve, ustani, ustani.'. Iako je natpis većim dijelom nečitak ove prve riječi jasno se vide.

>> Turci posjeduju Bibliju u kojoj je Isus prorekao dolazak Muhameda

Ova dvojica istraživača prije dvije godine dobili su dozvolu izraleskih vlasti da na ovoj lokaciji koriste robotičku ruku kroz probušene rupe. Na tu ruku postavili su kameru kako bi otkrili kakvi su sarkofazi u kripti. Osim spomenutog sarkofaga koji je istraživače najviše razveselio na jednom je bio crtež ribe sa štapom u ustima što su oni odmah povezali s pričom o Joni i kitu i Biblije.

Ova grobnica u kojoj su nađen sarkofazi bila je zapečaćena te je nad njom izgrađen blok s tornjem. Novootkrivena lokacija udaljena je 60-ak metara od dosadašanje tzv. Isusove obiteljske grobnice.