Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Jeruzalemska kripta

Nađen grob Isusa Krista?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
James Tabor i Simcha Jacobovici probušili su rupu na kripti i možda otkrili jednu od većih svjetskih tajni.

Dvojica istraživača, James Tabor i Simcha Jacobovici, probušili su rupu na kripti u Jeruzalemu pomoću robotičke ruke te kamerom montiranom na njoj otkrili nekoliko sarkofaga iz 1. stoljeća. U jednom od tih sarkofaga bio je pokopan Isus, tvrde istraživači.

Pročitajte i ovo Screenshot Napad u Jeruzalemu VIDEO Uznemirujuće! Ovo je trenutak u kojem su napadači počeli pucati po autobusnoj stanici: Ubili su troje, ranili šestero ljudi Slika nije dostupna Britki odgovor na sporne teme ISUS I PALESTINA: Kako je Papa fino 'odbrusio' izraelskom premijeru

U jednoj kripti na poklopcu kovčega otkrili su stari grčki natpis koji počinje 'Božanski Jahve, ustani, ustani.'. Iako je natpis većim dijelom nečitak ove prve riječi jasno se vide.

>> Turci posjeduju Bibliju u kojoj je Isus prorekao dolazak Muhameda

Ova dvojica istraživača prije dvije godine dobili su dozvolu izraleskih vlasti da na ovoj lokaciji koriste robotičku ruku kroz probušene rupe. Na tu ruku postavili su kameru kako bi otkrili kakvi su sarkofazi u kripti. Osim spomenutog sarkofaga koji je istraživače najviše razveselio na jednom je bio crtež ribe sa štapom u ustima što su oni odmah povezali s pričom o Joni i kitu i Biblije.

Ova grobnica u kojoj su nađen sarkofazi bila je zapečaćena te je nad njom izgrađen blok s tornjem. Novootkrivena lokacija udaljena je 60-ak metara od dosadašanje tzv. Isusove obiteljske grobnice.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene