Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Suradnja Twittera i Applea

Integracija Twittera u iOS 5?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Povezivanje Twittera i nove verzije iOS-a trebalo bi omogućiti lakše dijeljenje sadržaja s Appleovih uređaja na ovoj društvenoj mreži.

Samo nekoliko dana prije nego što će se Steve Jobs još jednom pojaviti na Appleovoj konferenciji i predstaviti novitete koje je ova kompanija pripremala tijekom proteklih mjeseci, pojavile su se zanimljive glasine o suradnji Twittera i Apple koja bi trebala rezultirati integracijom ovog microblogging servisa u novoj verziji mobilnog OS-a Jobseove kompanije.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Nove glasine iPhone 5 stiže u rujnu, Apple testira i novi iPad Slika nije dostupna Slijedi tužba Apple dio novog iOS-a ukrao od studenta?

Usporedno s tom informacijom TechCrunch je objavio da će Twitter ovog tjedna predstaviti vlastiti servis za razmjenu fotografija – što je samo uvod u ono što bi Apple trebao predstaviti sljedeći ponedjeljak, tj. njihovu suradnju. Naime, do sada su se slike s Twittera objavljivale i dijelile putem različitih servisa, a sada Twitter želi u potpunosti ovladati i ovom opcijom te svoju društvenu mrežu integrirati u iOS 5.

Povezivanjem Twittera i nove verzije Appleova mobilnog operativnog sustava, otvaraju se brojne mogućnosti kojima će profitirati ponajviše krajnji korisnici. Prva je već spomenuta – dakle, fotografije koje uslikamo iPhoneom, iPodom Touch ili iPadom moći ćemo jednostavno i brzo dijeliti s drugim korisnicima Twittera.

Na internetskoj stranici The Next Web daju još nekoliko primjera kako bi mogla rezultirati suradnja ovih kompanija i potpuna integracija Twittera u Appleov mobilni operativni sustav te oni spominju i opciju povezivanja kontakata iz adresara s njihovim Twitter računima.

Time bi se, osim korisne opcije dodavanja avatara s ove društvene mreže kontaktima u adresaru, omogućilo i slanje direktnih Twitter poruka svima koji su registrirani na ovaj servis te prikaz njihovih posljednjih tvitova, @Mentionsa i drugih podataka.

Također, u slučaju potpune integracije u operativni sustav te povezivanja Twittera i s aplikacijama instaliranim na Appleovim uređajima, korisnici će moći na jednostavan način dijeliti pjesme koje slušaju, filmove koje gledaju, podsjetnike i drugo.

Tako bi npr. pjesme koje slušamo u iTunesu jednim klikom, tj. dodirom po ekranu mogli objaviti na ovoj društvenoj mreži, zatim bi mogli tvitati i o novim aplikacijama skinutim na uređaj te poslati direktnu poruku s kalendarskim zapisom. To je naročito korisno pri dogovaranju sastanaka jer bi se tako podsjetnik s mjestom i vremenom zakazanog sastanka mogao poslati osobama koje će prisustvovati sastanku.

Ovo su samo neke od prednosti koje bi mogla donijeti suradnja Applea i Twittera te je riječ samo o nagađanjima, a što zaista planiraju ove kompanije i čime će nas iznenaditi, saznat ćemo sljedeći ponedjeljak.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene