Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Google je počeo upozoravati svoje korisnike koji pokušavaju otvoriti web stranice koje bi mogle oštetiti njihova računala.


Kada korisnik klikne na stranicu koja je poznata po tome da ima spyware ili viruse pred njime se pojavi upozorenje.

Vezani članci Bojler, ilustracija (Foto: Guliver/Thinkstock) Maloljetna osoba otrovala se plinom iz bojlera i završila u KBC-u Zagreb, donosimo nužne mjere opreza Li Wenliang Upozorio svijet na novu opasnost, pa i sam postao njena žrtva: Policija ga je utišala jer je ''širio glasine'', a danas ga smatraju herojem

Ova je akcija tek dio opsežnijeg projekta popisivanja programa koji mogu biti štetni za korisnike. Google, Lenovo i Sun pokrenuli su u siječnju ove godine inicijativu identificiranja opasnih programa i stranica koje pokušavaju navesti korisnike da ih instaliraju.

U početku će upozorenja biti jednostavna, međutim, s vremenom će postati detaljnija, jer istraživači Stop Badwarea posjećuju štetne stranice i analiziraju na koji način pokušavaju uzurpirati računala.

Upozorenje predlaže korisnicima korištenje neke druge stranice ali ih Google ne sprječava da nastave s otvaranjem opasne.

Dosadašnja su istraživanja pokazala da čak 4-6 posto stranica dostupnih na Internetu sadrži opasan materijal.