Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Završena i posljednja misija

Endeavour se vratio na zemlju i završio svoju svemirsku karijeru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Endeavour je u svojoj posljednjoj misliji s ISS-om bio spojen od 18. svibnja, a u svemir je dopremio alfa magnetski spektometar vrijedan dvije milijarde dolara.

Američka svemirska letjelica Edneavour završila je svoju 19-godišnju karijeru. Nakon više od 15 dana provedenih u svemiru, u ponedjeljak se odvojio od Međunarodne svemirske postaje, a danas ujutro sletio je na Zemlju, javlja BBC.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Doletjeli odnekud Misterij na Međunarodnoj svemirskoj postaji: Astronauti proučavaju organizme koji su možda izvanzemaljski Slika nije dostupna DOJAVA IZ PRVE RUKE POPODNE POGLEDAJTE U NEBO Iznad Hrvatske preletjet će čudo moderne tehnologije

Tlo u svemirskom centru Kennedy na Floridi 'dotaknuo' je u 2.35 sati po lokalnom, odnosno 8.35 sati po srednjoeuropskom vremenu i time 'otišao' u mirovinu. Endeavour je u svojoj posljednjoj misliji s ISS-om bio spojen od 18. svibnja. U svemir je dopremio alfa magnetski spektometar vrijedan dvije milijarde dolara i niz rezervnih djelova za postaju.

NASA planira Endeavour izložiti u muzeju u Los Angelesu. (Agencija VLM)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene