Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Britanska tvrtka razvila kameru koja 'vidi' ispod odjeće

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jedna britanska tvrtka razvila je kameru koja može detektirati oružje, drogu ili eksploziv skriven ispod odjeće s udaljenosti do 25 metara i to bilo mogao biti važan napredak za sigurnosnu industriju.

Kamera T5000, koju je razvila tvrtka ThruVision, koristi "tehnologiju pasivnog slikanja" kako bi identificirala predmete prirodnim elektromagnetskim zrakama koje oni emitiraju.

Pročitajte i ovo Zabrana šljokica Nova direktiva Panika u industriji ljepote: Ostaju bez obožavanog ukrasa, a stižu i druge zabrane Romi i nakit Bogata tradicija Savez Roma pokazao svoje obiteljsko blago, Severina iskreno: "Baš mi je posebna čast"

Kamera je učinkovita i kada su ljudi u pokretu. Ona navodno ne otkriva pojedine dijelove tijela, a snimanje je neškodljivo, priopćila je tvrtka.

Ova tehnologija, koja ima vojnu i civilnu primjenu i može biti korištena u zračnim lukama, trgovačkim centrima ili sportskim događajima, bit će otkrivena na izložbi znanstvenog razvoja, koje sponzorira britansko ministarstvo unutarnjih poslova, 12. i 13. ožujka.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene