Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pri Neurološkoj klinici Kliničkog bolničkog centra (KBC) Zagreb od 5. veljače započet će s radom Savjetovalište za neurološke bolesnike, najavljeno je danas iz KBC-a Zagreb.


Sve je veći broj kako ambulantnih, tako i hospitaliziranih pacijenata, koji su nezadovoljni komunikacijom na relaciji bolesnik-liječnik.

Vezani članci Cijepljenje protiv koronavirusa - 2 Riječki KBC cijepit će i one koji su u rizičnoj skupini zbog mogućih alergijskih reakcija Prva transplantacija rožnice u KBC-u Split - 2 Sjajne vijesti iz hrvatskih bolnica: Liječnici u Splitu prvi put transplantirali rožnicu, a na zagrebački Sveti Duh zbog operacija očiju dolaze pacijenti iz 15 zemalja

Stoga se, ističu u KBC-u, pojavila potreba za osnivanjem
savjetovališta, čime bi neurološkim bolesnicima i njihovim obiteljima bilo omogućeno jednostavno dobivanje odgovora vezanih za njihovu bolest, rehabilitaciju i način života.

Tim stručnjaka, sastavljen od liječnika specijalista neurologije, interniste, psihijatra, fizioterapeuta, dijetetičara, medicinske sestre, socijalnog radnika i psihologa, nastojat će pružiti pomoć pacijentu i njegovoj obitelji u prihvaćanju bolesti. Time bi bila olakšana i njihova reintegracija u obitelj, kao i životnu i radnu sredinu.

Savjetovalište će raditi ponedjeljkom od 15 do 17 sati u prostorima biblioteke Neurološke klinike.

Za bolesnike izvan Zagrebačke županije, te nepokretne ili teško pokretne bolesnike, otvorena je telefonska linija 091/50 12 520, na koju se bolesnici mogu javljati radnim danom od 12 do 14 sati.

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju