Obavijesti Video Pretražite Navigacija

U KBC-u se otvara savjetovalište za neurološke bolesnike

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Pri Neurološkoj klinici Kliničkog bolničkog centra (KBC) Zagreb od 5. veljače započet će s radom Savjetovalište za neurološke bolesnike, najavljeno je danas iz KBC-a Zagreb.

Sve je veći broj kako ambulantnih, tako i hospitaliziranih pacijenata, koji su nezadovoljni komunikacijom na relaciji bolesnik-liječnik.

Pročitajte i ovo Ilustracija Onkološke uputnice Dobra vijest za najteže oboljele: Znatno se ubrzavaju dijagnostički pregledi kod ljudi koji bi mogli imati rak Ilustracija "Subjektivna anketa" Ravnatelji nezadovoljni objavljenom rang-listom bolnica: "Osnovna funkcija zdravstvene ustanove pružanje je usluga građanima, a ne zadovoljstvo zaposlenika"

Stoga se, ističu u KBC-u, pojavila potreba za osnivanjem
savjetovališta, čime bi neurološkim bolesnicima i njihovim obiteljima bilo omogućeno jednostavno dobivanje odgovora vezanih za njihovu bolest, rehabilitaciju i način života.

Tim stručnjaka, sastavljen od liječnika specijalista neurologije, interniste, psihijatra, fizioterapeuta, dijetetičara, medicinske sestre, socijalnog radnika i psihologa, nastojat će pružiti pomoć pacijentu i njegovoj obitelji u prihvaćanju bolesti. Time bi bila olakšana i njihova reintegracija u obitelj, kao i životnu i radnu sredinu.

Savjetovalište će raditi ponedjeljkom od 15 do 17 sati u prostorima biblioteke Neurološke klinike.

Za bolesnike izvan Zagrebačke županije, te nepokretne ili teško pokretne bolesnike, otvorena je telefonska linija 091/50 12 520, na koju se bolesnici mogu javljati radnim danom od 12 do 14 sati.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene