Dobrovoljci su uz 50 g bijelog kruha jeli 30, 60 ili 90 g badema. Kasnija razina glukoze u krvi je bila znatno niža nego kad su ispitanici jeli samo kruh.
Moguće je da postprandijalno smanjenje glukoze u krvi uzrokovano konzumiranjem badema, pored poznatog učinka smanjenja razine kolesterola, dodatno objašnjava zašto bademi smanjuju rizik od kardiovaskularnih bolesti.
U ovoj studiji, efekt je bio najizraženiji za količinu od 90 g badema.
Dobro je znati da 90 g badema ima 510 kcal.
Najčitanije
-
POSTIZBORNA KOMBINATORIKA
Nervozni Penava napao novinarku: "Iz vas izbija neka huja." Izbjegao odgovor na ključno pitanje
-
Iz minute u minutu
Grbin nakon sastanka SDP-a: "Donijeli smo dvije odluke" - otkrio i je li Milanović mandatar
-
velika akcija
Pao superkartel u susjedstvu: Među uhićenima ravnatelji policije i bolnice, poduzetnici, influencerica...