No, najnovija istraživanja pokazuju da to možda i nije tako dobro za zdravlje. Naime, prema studiji, koja je provedena u Los Angelesu, tek bi svaka sedma kuhinja prošla inspekciju.
Zdravstvene inspekcije, koje se provode po restoranima, ne bi prošlo čak 14 posto kuhinja obuhvaćenih studijom. 'Ne bih volio dobiti poziv na večeru od obitelji čije kuhinje ne bi prošle zdravstvenu inspekciju', rekao je liječnik Jonathan Fielding, čelnik odjela za javno zdravstvo okruga Los Angeles. U usporedbi, 98 posto restorana u tom gradu prolazi inspekciju redovito.
Studija je provedena radi procjene sigurnosti hrane u privatnim kućama, piše Yahoo news, ali istraživaći priznaju da rezultati ne moraju biti reprezentativni. Naime, nije provedena stvarna inspekcija, nego internetska anketa na 13 tisuća odraslih osoba. Također, ne može se uspoređivati uvjete u privatnim domovima i one u restoranima.
Kako je u anketi najvjerojatnije sudjelovao velik broj ljudi koje brine sigurnost njihove hrane, stvarni podaci mogli bi biti puno gori. U SAD-u svake godine bilježe oko 87 milijuna slučajeva bolesti povezanih s hranom, dok preko 370 tisuća građana završi i u bolnici.
-
užas u wisconsinu
"Moj je tata zločinac iz rata": Napadač (14) na školu prije horora citirao srpsku pjesmu, policajci ga ubili
-
Očevid u tijeku
Tragedija u rano jutro: Sletio automobilom s ceste i poginuo
-
Liječnici poslali poruku
Namnožilo se mnogo opasnih zmija, mještani su zabrinuti: "Stvarno su velike. Radije bih naletio na vepra ili leoparda nego na nju"