No, najnovija istraživanja pokazuju da to možda i nije tako dobro za zdravlje. Naime, prema studiji, koja je provedena u Los Angelesu, tek bi svaka sedma kuhinja prošla inspekciju.
Pročitajte i ovo
autohtoni proizvodi
Hrvatska osvojila prestižno mjesto na listi Svjetskog atlasa lokalne hrane: Evo koja su jela na popisu preporučenih
Tragedija u Rimu
Djevojčica (9) s obitelji ručala u restoranu, ubrzo je preminula
Zdravstvene inspekcije, koje se provode po restoranima, ne bi prošlo čak 14 posto kuhinja obuhvaćenih studijom. 'Ne bih volio dobiti poziv na večeru od obitelji čije kuhinje ne bi prošle zdravstvenu inspekciju', rekao je liječnik Jonathan Fielding, čelnik odjela za javno zdravstvo okruga Los Angeles. U usporedbi, 98 posto restorana u tom gradu prolazi inspekciju redovito.
Studija je provedena radi procjene sigurnosti hrane u privatnim kućama, piše Yahoo news, ali istraživaći priznaju da rezultati ne moraju biti reprezentativni. Naime, nije provedena stvarna inspekcija, nego internetska anketa na 13 tisuća odraslih osoba. Također, ne može se uspoređivati uvjete u privatnim domovima i one u restoranima.
Kako je u anketi najvjerojatnije sudjelovao velik broj ljudi koje brine sigurnost njihove hrane, stvarni podaci mogli bi biti puno gori. U SAD-u svake godine bilježe oko 87 milijuna slučajeva bolesti povezanih s hranom, dok preko 370 tisuća građana završi i u bolnici.