Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Kuhanje kod kuće opasno za zdravlje

Opasne kuhinje: Tek svaka sedma prolazi inspekciju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Krizna vremena i prazni novčanici razlog su da sve više građana zaobilazi restorane. Hranu pripremaju kod kuće, u vlastitim kuhinjama.

No, najnovija istraživanja pokazuju da to možda i nije tako dobro za zdravlje. Naime, prema studiji, koja je provedena u Los Angelesu, tek bi svaka sedma kuhinja prošla inspekciju.

Pročitajte i ovo Ilustracija Rezultati ankete Pogledajte koliko su Hrvati zadovoljni svojim mjesečnim primanjima: Rezultati ankete Dnevnika Nove TV Prosvjed sindikata Ususret Prazniku rada Hrvati ocijenili rad sindikata: Pogledajte rezultate ankete

Zdravstvene inspekcije, koje se provode po restoranima, ne bi prošlo čak 14 posto kuhinja obuhvaćenih studijom. 'Ne bih volio dobiti poziv na večeru od obitelji čije kuhinje ne bi prošle zdravstvenu inspekciju', rekao je liječnik Jonathan Fielding, čelnik odjela za javno zdravstvo okruga Los Angeles. U usporedbi, 98 posto restorana u tom gradu prolazi inspekciju redovito.

Studija je provedena radi procjene sigurnosti hrane u privatnim kućama, piše Yahoo news, ali istraživaći priznaju da rezultati ne moraju biti reprezentativni. Naime, nije provedena stvarna inspekcija, nego internetska anketa na 13 tisuća odraslih osoba. Također, ne može se uspoređivati uvjete u privatnim domovima i one u restoranima.

Kako je u anketi najvjerojatnije sudjelovao velik broj ljudi koje brine sigurnost njihove hrane, stvarni podaci mogli bi biti puno gori. U SAD-u svake godine bilježe oko  87 milijuna slučajeva bolesti povezanih s hranom, dok preko 370 tisuća građana završi i u bolnici.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene