Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Roditelji ne bi smjeli djecu štititi od dodira s prljavštinom i manje ozbiljnim bolestima, upozorila je Udruga njemačkih liječnika alergologa.


"Ako je susjedovo dijete prehlađeno, nemojte vašemu priječiti da se s njime igra. To će ojačati njegov imunološki sustav", tvrdi Kirsten Jung, članica udruge.

Vezani članci Aleksej Navaljni (Foto: AFP) Zašto je hospitaliziran vođa ruske oporbe: Liječnica Navalnog vidjela kroz pukotinu u vratima, sumnja da je otrovan Alergijske reakcije (Foto: Twitter) Doživjeli tako burne alergijske reakcije da su ih morali podijeliti sa svima

Medicinska studija utvrdila je da su djeca koja su odrastala na poljoprivrednim imanjima razvila manje alergija od svojih gradskih vršnjaka.

Roditelji ne bi smjeli pretjerivati ni u higijeni. "Čišćenje kuće kemijskim sredstvima dvaput na tjedan je previše", ističe Jung ali zato upozorava da je važno redovito prozračivati dom kako bi svjež zrak smanjio razinu kućnih grinja.

Kućne grinje i gljivice smatraju se glavnim izvorom alergija.

Jung poziva pušače da ne uživaju duhan u prostoriji u kojoj boravi trudnica ili malo dijete te ističe prednosti dojenja u četiri prva mjeseca djetetova života jer to smanjuje opasnost da će ono u kasnijim godinama razviti alergiju.