Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Maslinovo ulje može biti pravi 'partner' u mršavljenju, smatraju istraživači sa Sveučilišta u Münchenu i Beču. Naime, maslinovo ulje može izazvati povećan osjećaj sitosti, te tako dovesti i do smanjenja viška kilograma.


Istraživači su došli do tog zaključka nakon tromjesečnih eksperimenata tijekom kojih su sudionicima testiranja davali na konzumiranje jogurte obogaćene masnim sastojcima: maslinovim uljem ili uljem od uljane repice, putrom ili mašću.

Vezani članci Simon Cowell Prošle godine plažom je šetao sa škembicom, a sada se pohvalio rezultatima rigorozne dijete Jelena Dokić (Foto: Instagram) Lani je imala 120 kilograma i bila u depresiji, no osječka tenisačica sada je 45 kila lakša te blista

>> Isprobala je sve moguće dijete, a onda ju je majka hipnotizirala

Došli su do zaključka da jogurti s maslinovim uljem stvaraju veći osjećaj sitosti. Posljedica toga je bila da su sudionici testiranja jeli manje, odnosno unosili u prosjeku 200 kalorija manje dnevno, prenosi NY Daily News.

Znanstvenici su objasnili kako se radi o tome da konzumiranje maslinovog ulja izaziva lučenje hormona serotonina (hormona zadovoljstva), koji utječe i na osećaj sitosti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook