Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Istraživanje pokazalo

Maslinovo ulje pomaže u mršavljenju

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Maslinovo ulje može biti pravi 'partner' u mršavljenju, smatraju istraživači sa Sveučilišta u Münchenu i Beču. Naime, maslinovo ulje može izazvati povećan osjećaj sitosti, te tako dovesti i do smanjenja viška kilograma.

Istraživači su došli do tog zaključka nakon tromjesečnih eksperimenata tijekom kojih su sudionicima testiranja davali na konzumiranje jogurte obogaćene masnim sastojcima: maslinovim uljem ili uljem od uljane repice, putrom ili mašću.

Pročitajte i ovo Sajam maslina - 4 Najavljena dobra godina Cijena mnogima omiljenog ulja u godinu dana porasla više od 40 posto, proizvođači objašnjavaju zašto je to tako PR PRIRODNI PREPARATI ZA MRŠAVLJENJE 4 prirodne stvari za mršavljenje koje ljekarne kriju od vas

>> Isprobala je sve moguće dijete, a onda ju je majka hipnotizirala

Došli su do zaključka da jogurti s maslinovim uljem stvaraju veći osjećaj sitosti. Posljedica toga je bila da su sudionici testiranja jeli manje, odnosno unosili u prosjeku 200 kalorija manje dnevno, prenosi NY Daily News.

Znanstvenici su objasnili kako se radi o tome da konzumiranje maslinovog ulja izaziva lučenje hormona serotonina (hormona zadovoljstva), koji utječe i na osećaj sitosti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene