Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Zbog ubrzanog razvoja tehnologije i njezine pristupačnosti, djeca u vrlo mladoj dobi razvijaju toliku ovisnost od tableta i smartphone uređaja, da im je potrebna terapija, upozoravaju liječnici.


Stručnjaci ukazuju na dugoročne probleme djece koja provode duže vrijeme na tablet računarlima. Najmlađi pacijent s ovisnošću od tableta je četvorogodišnja djevojčica iz Velike Britanije, koja kad joj se uzme tablet, postaje agresivna i nervozna, prenosi mirror.co.uk.

Vezani članci Korona u Njemačkoj Njemačka donijela važne odluke za dvije dalmatinske županije Koronavirus u Londonu Britanske vlasti priznale, epidemija nije pod kontrolom: "Stvari idu u lošem smjeru"

>> Evo kako nas tehnologija oblikuje! A i mi nju...

Ta djevojčica je tijekom perioda od godinu dana stvorila ovisnost, koristeći tablet po četiri sata dnevno. Liječnici ukazuju kako najveći problem potječe upravo od roditelja, jer djeca vide kako se oni 'igraju' na svojim mobitelima, pa ih to tjera da čine isto.

Engleski mediji objavili su i istraživanje, po kojem je ovisnost od digitalnih uređaja skočila za nevjerojatnih 30 posto u posljednje tri godine. Samim tim potrebno je da roditelji postanu malo rigorozniji prema svojoj djeci, kada je u pitanju vrijeme koje provode koristeći tablet računala i pmaetne mobitele.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook