Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Ljetni odmor ubija spermu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Istraživanja su pokazala da vam nije pametno otići na ljetni odmor ako želite ostati u drugom stanju, izvjestio je BBC.

Znanstvenici s klinike Bourn Hall Clinic u Cambridgeshireu ustvrdili su da bi sunčanje u uskim kupaćim gaćama moglo biti jedna od najlošijih priprema za očinstvo.
 
Istaknuli su da previše topline može dovesti do reduciranja sperme, te usporiti samu spermu. 

Pročitajte i ovo Skijanje za početnike: Evo kako odabrati najbolje skije, koje osnove trebate znati i na kojim je ski stazama najbolje krenuti udarni skijaški tjedan Na skijanje će više Hrvata nego lani, za to će morati dublje posegnuti u džep Ljudi u kafiću Praznici ANKETA Ovo su neradni dani u 2024., znalci će ponovno imati mnogo prilika za spajanje: Ali ima i jedna loša vijest

Neki znanstvenici ipak sumnjaju u tu tvrdnju iako napominju da treba biti oprezan kada se radi o sunčanju. 

Mnogi parovi misle da bi im odlazak u tople krajeve mogao pomoći da se opuste i tako lakše začnu dijete, ali spermi treba osam tjedana da u testisima sazrije, a tijekom tog razdoblja je osjetljiva na promjene temperature.

Dr Thomas Mathews, s Bourn Halla, rekao je kako je izveo nekoliko eksperimenta u kojima je u dužim vremenskim periodima izložio testise vrućini, što je dovelo do smanjenog broja spermija. 

Novinarima je pripomenuo zanimljivu informaciju da se čak 1950-ih sugeriralo da su vruće kupke dobra kontracepcijska metoda.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene