Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Agencija za lijekove i medicinske proizvode dozvolila je daljnju primjenu jedne serije lijeka Glukoza 5 posto Braun od 500 mililitara, budući je utvrđeno da je lijek odgovarajuće kakvoće te se dozvoljava njezina daljnja primjena, navodi se u priopćenju Agencije.


Lijek u pakovanju od 10 boca, serijskog broja 7392A241, proizvođača B. Braun Melsungen AG, nositelja odobrenja za Republiku Hrvatsku Medis Adria d.o.o., privremeno je povučen iz prometa 28. veljače.

Vezani članci Zbog koronavirusa porast prodaje vitamina - 6 Potražnja eksplodirala u doba pandemije: Ljekarne bilježe velik porast interesa za ovim proizvodima, ali stručnjaci upozoravaju - "Treba paziti na količine i deklaracije“ Vesna Bosanac Neke bolnice već ostale bez lijekova, zabrinuti i pacijenti i ravnatelji: ''Ovo je jedna vrsta pritiska i na nas i na Ministarstvo''

Serija je povučena zbog sumnje da je kakvoća lijeka neodgovarajuća te je njezina primjena privremeno obustavljena do završetka postupka ispitivanja, o čemu su bile obaviještene sve zdravstvene ustanove u Hrvatskoj.