Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Vodila ljubav s 'kolegom'

Osuđenica na doživotnu kaznu ostala trudna i rodila u zatvoru

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Zatvorenica Lisa Healey, osuđena zbog ubojstva dok je bila tinejdžerka, zatrudnjela je sa drugim zatvorenikom nakon što je vodila ljubav s njim u hotelu tijekom slobodnog vikenda kojeg su imali.

Healey je imala 15 godina kada je mučila i ubila usamljenu umirovljenicu. Nju je zaveo Michael Dent koji je bio u njenom zatvoru na skupu Ministarstva pravosuđa o zatvorskoj reformi. Dvoje zaljubljenih zatvorskih ptičica se nastavilo viđati slobodnim vikendima. Healey služi doživotnu kaznu dok Dent služi kaznu od četiri godine zatvora zato jer je kod kuće proizvodio marihuanu. Healey, koja sada ima 26 godina, rodila je kćerku prošlog mjeseca u zatvorskom odjelu za majke i djecu.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Klinika u Švicarskoj Je li ovo razlog Putinova 'nestanka'? Slika nije dostupna Medicinski fenomen Ušla u povijest: Rodila dva puta u dva mjeseca!

Dent je izabran kao predstavnik zatvorenika da na skupu o zatvorskoj reformi govori sa službenicima, poslovnim ljudima i dobrotvornim radnicima. Osim Denta, na skupu je bilo još petero zatvorenika te su tijekom jednog odmora išli zapaliti cigaretu i družiti se sa zatvorenicama, što im je bila prva takva prilika nakon nekoliko godina. U jednom trenutku su Dent i Healey otišli u dugu šetnju kako bi se bolje upoznali. Iako su bili u različitim zatvorima, to ih nije spriječilo da se dalje viđaju i započnu ozbiljnu vezu. Dent je čak imao pravo na korištenje automobila dok je bio u zatvoru te se smio udaljiti na 18 sati i provesti noć van zatvora. Lisa je smjela izaći na jedan dan, ali nije smjela noćiti van zatvora. Dent bi došao po nju automobilom, otišli bi do hotela u Yorku te bi ju vratio do predviđenog vremena. Dent je izašao iz zatvora u rujnu te kaže da je Lisa prekinula vezu s njime u travnju ove godine, ubrzo nakon rođenja kćeri.

1998. Heley i njezina tada 14-godišnja prijateljica Sarah Davey su ubili 71-godišnju udovicu Lily Lilley u njezinom domu u Failsworthu, u blizini Manchestera. Djevojke su tada bile u bijegu te ih je umirovljenica pozvala na šalicu čaja. Djevojke su je mučile 48 sati prije nego su je zadavile. Tijelo su bacle u kanal.

 

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene