Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

'Dragi, boli me glava' uskoro bi mogla postati poziv na seks, a ne izlika za izbjegavanje istog kao što je to do sad bilo.


 Doktorica Lauren Streicher u svojoj je knjizi 'Love Sex Again' došla do zaključka kako seks ima bolji učinak na svladavanje određenih boljki od bočice lijekova.

Vezani članci Podrška Mnoga poznata lica podržala kampanju za uvođenje revolucionarnog lijeka na listu HZZO-a: ''Život ne smije imati cijenu'' Slika nije dostupna Opasni lijekovi u Hrvatskoj, brojne nuspojave

'Teoretski, seks može pomoći pri glavobolji, i to ne samo glavobolji. Pomaže i kod upale mišića, bolova u želucu, ekstremitetima, ma kod svih boljki', kaže dr. Streicher, inače ginekologinja za OwnShow.

U 49 dana dobio 24 odbijenice: Ne večeras dragi, znojna sam i želim gledati 'Prijatelje'

Pitate se kako? Odgovor je - endorfini. Tijekom seksa kod ljudi dolazi do lučenja endorfina koji pomaže u ublažavanju bolova. 'Čak postoje i studije koje su dokazale da se kod žena koje pate od migrena, nakon seksa bol smanjila za do 50 %', dodaje Streicher.

Iako je teško uopće se upustiti u seksualni čin kad vas svladavaju bolovi, ipak je to nešto o čemu bi se dalo razmisliti.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook