Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Krvavi Mjesec'

VIDEO Nesvakidašnji prizor ili ostvarenje biblijskog proročanstva?

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dok se jedni pripremaju za rijedak prizor pomračenja Mjeseca, drugi strahuju od ostvarenja biblijskog proročanstva.

Totalno pomračenje Zemljinog satelita, Mjeseca, prema najavama astronoma, dogodit će se u ranim jutarnjim satima 15. travnja, a biti će jasno vidljiv diljem Sjeverne Amerike, prenosi US Today.

Pročitajte i ovo PR JEZIVO PROROČANSTVO BABE VANGE Na 4 horoskopska znaka bačena je crna magija PR JEZIVI HOROSKOP BABE VANGE „Za 14 dana 4 znaka očekuju velike neprilike…“

Upravo će taj događaj označiti početak tetrade, rijetku pojavu četiri lunarne eklipse, od kojih druga slijedi u listopadu, a još dvije slijedeće godine. Nesvakidašnja pojava, započet će u travnju totalnom lunarnom eklipsom, vidljivom iz obje Amerike kao i s Novog Zelanda te ostalih djelova Pacifika. Pomračenje Mjeseca posljedica je padanja Zemljine sjene na Mjesec.

Astronomi uspjeli datirati najstariju nama poznatu zvijezdu: Vrlo je blizu i stara je 13,6 milijardi godina

'Puni mjesec će prvo djelovati malo tamniji od uobičajenog, ali će ljudi ubrzo primijetiti mnogo tamniju sjenu koja će se kretati preko Mjeseca, a biti će crvenkasto-smeđe boje', najavio je astronom Gerald McKeegan iz Svemirskog i znanstvenog centra Chabot.

Takozvani 'krvavi' mjesec, prema objašnjenju astronoma, svoju crvenu boju dobija zahvaljujući prelamanju sunčevih zraka kroz Zemljinu atmosferu. 'To je isti efekt koji vidite kad Sunce poprimi crvenkasto-narančastu boju tijekom zalaska, samo što se u ovom slučaju prelomljena sunčeva svjetlost preslikava na Mjesec', objasnio je McKeegan.

Također navodi kako će tijekom eklipse, Mars biti jasno vidljiv, kao vatreno crvena zvijezda pored Mjeseca. Crveni Mars i crveni Mjesec zasigurno će biti spektakularan prizor, kažu astronomi te dodaju kako je šteta što zbog vremenske razlike neće moći svi prisustvovati ovom događaju.

Pronađena dva nova SUPER VODENA svijeta

A dok astronomi s nestrpljenjem iščekuju ovaj rijedak događaj, neki su ozbiljno zabrinuti. Naime u knjizi Johna Hageea naslova 'Četiri krvava mjeseca' autor najavljuje velike promjene koje će uslijediti nakon ovog događaja, a spominje se i kako će upravo ova lunarna tetrada biti ispunjenje biblijskog proročanstva.

Naime, prema proročanstvu iz Biblije 'prije nego dođe veliki dan Gospodnji, sunce će se pretvoriti u tamu, a mjesec u krv'.

Ostale tri eklipse dogodit će se 8. listopada ove godine, zatim 8. travnja i 28. rujna 2015. Astronomi kažu da će između 2001. i 2100. godine biti ukupno osam lunarnih tetrada.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene