Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Trogodišnja djevojčica preživjela je jedanaest dana u sibirskoj šumi punoj divljih medvjeda i vukova zahvaljujući svom psu. Grijao ju je tjedan dana nakon čega se vratio kući po pomoć.


Trogodišnja djevojčica Karina Chikitova preživjela je jedanaest dana u sibirskoj šumi punoj divljih medvjeda i vukova. I to zahvaljujući svom psu, koji ju je grijao tjedan dana nakon čega je otišao do kuće kako bi doveo pomoć. Djevojčica je jela divlje borovnice i pila vodu iz rijeke, piše The Siberian Times.

Vezani članci Ilustracija (Pixsell, Stringer) Iritirao ga njezin plač: Monstruozni očuh djevojčicu (2) pretukao do smrti, osuđen na 40 godina Hrvanje s aligatorom Umirovljenik se hrvao s aligatorom kako bi spasio štenca starog tri mjeseca, a sve je snimljeno kamerom

Premda je šuma opasno mjesto, njezine jedine ozljede su bili ugrizi komaraca i ogrebotine na nogama. Naime, djevojčica se iz kuće u Jakutske, ruske najveće pokrajne uputila prema šumi sa psićem sljedeći oca koji je išao u udaljeno selo. Otac nije spazio kako ga kći i psić prate, a oni su se u međuvremenu izgubili. Kada je nakon četiri dana majka stupila u kontakt s ocem, shvatili su kako se njihova kći izgubila i prijavili su nestanak.

Nakon 7 godina - Privedeni muškarci osumnjičeni za njezin nestanak

Potraga helikopterom je bila otežana jer je Katarina svoje sklonište napravila u visokoj travi. Kada se psić vratio kući, spasioci su krenuli u spašavanje uz pomoć psića i pronašli je.

Premda su njezine šanse za preživljavanje bile minimalne, uspjela je preživjeti zahvaljujući životinjskom instiktu psića. 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook