Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Švicarska vs. Njemačka

Ono kad pizza izazove međunarodni 'skandal'!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dostava pizze iz Njemačke preko granice u Švicarsku mora proći kompletnu inspekciju, odlučila je švicarska carina, što je izazvalo bijes njemačkih gospodarstvenika.

Regionalna gospodarska komora u njemačkoj pokrajini Baden-Wuerttenberg, koja graniči sa Švicarskom, objavila je ovaj tjedan da nisu uspjeli pregovori sa Švicarskom čiji je cilj bio pronaći rješenje kojim bi se za dostavu pizze izbjegla kompletna birokratska procedura.

Pročitajte i ovo Ilustracija "Za osobnu upotrebu" Carinicima rekao da nosi osušenu ribu, ali kada su otvorili kovčeg, imali su što vidjeti: U suludoj ideji uhvatio ga jedan četveronožac Rochers-de-Naye tragedija u Alpama Majka s djecom otišla na planinarenje, a onda im se izgubio svaki trag: Pronađeni su mrtvi

Cijene pizza i druge hrane mnogo su niže u Njemačkoj nego u Švicarskoj, zbog čega mnogi Švicarci koji žive uz granicu naručuju pizzu iz Njemačke.

 VIDEO Evo zašto je pizza toliko neodoljiva

Švicarske vlasti kažu da birokratski režim za pizzu nije na snazi samo zbog carinske regulative, već i zbog pravila o hrani i poljoprivrednim proizvodima.

Kada bi njihova zemlja pristala na poseban režim za pizze, odmah bi došli i drugi zahtjevi, smatraju Švicarci. (Hina)
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene