Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Dostava pizze iz Njemačke preko granice u Švicarsku mora proći kompletnu inspekciju, odlučila je švicarska carina, što je izazvalo bijes njemačkih gospodarstvenika.


Regionalna gospodarska komora u njemačkoj pokrajini Baden-Wuerttenberg, koja graniči sa Švicarskom, objavila je ovaj tjedan da nisu uspjeli pregovori sa Švicarskom čiji je cilj bio pronaći rješenje kojim bi se za dostavu pizze izbjegla kompletna birokratska procedura.

Vezani članci Potpuno prekrivena žena (Foto: Getty Images) Desna, antiislamska skupina predložila, a Švicarci izglasali: Zabranjuje se nošenje burki u trgovinama, restoranima i na javnim mjestima Burka, ilustracija Europska zemlja danas odlučuje o zabrani burki i nikaba: "Tu je tradicija da pokažete svoje lice. To je znak naših temeljnih sloboda"

Cijene pizza i druge hrane mnogo su niže u Njemačkoj nego u Švicarskoj, zbog čega mnogi Švicarci koji žive uz granicu naručuju pizzu iz Njemačke.

 VIDEO Evo zašto je pizza toliko neodoljiva

Švicarske vlasti kažu da birokratski režim za pizzu nije na snazi samo zbog carinske regulative, već i zbog pravila o hrani i poljoprivrednim proizvodima.

Kada bi njihova zemlja pristala na poseban režim za pizze, odmah bi došli i drugi zahtjevi, smatraju Švicarci. (Hina)
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook