Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Novi trend na Instagramu, na kojem liječnici objavljuju selfije dok porađaju žene, zgrozio je javnost.


Na internetu se pojavio novi trend. Liječnici, ne poštujući dignitet žena koje porađaju fotografiraju se tijekom čina poroda, a potom te fotografije objavljuju na Instagramu. Bez imalo srama objavljuju fotografije na kojima se vide pokraj vagina golih žena na porođajnom stolu, pa čak i fotografije trenutka kada iz porodilje izvuku bebu, piše Metro.

Vezani članci Ginekologija (Ilustracija: Getty Images) Stravičan slučaj: Ginekolog umjesto hitnog carskog reza rukama pritiskao trbuh trudnice te prouzročio smrt nerođene bebe KB Sveti Duh Niti jedna bolnica u Zagrebu više ne dozvoljava pratnju na porodu: ''Ljut sam jer sada ne mogu biti s njom..."

Doktor s korisničkim imenom Daniel Sanchez, suočio se s valom kritika nakon što je na društvenoj mreži objavio fotografiju na kojoj se on vidi pokraj gole žene dok ju je porađao njegov kolega kojem su ruke bile u njezinoj vagini.

Ginekolog u trbuhu trudnice zaboravio - mobitel

U opisu fotografije napisao je: 'Gospođo, mogu vas poroditi, ali prvo me pustite da napravim selfie. Dovodim djecu na svijet i rekonstruiram vagine', hvaleći se pritom da su poslije njegovog tima vagine rodilja 'potpuno nove, kao auto koji je prešao nula kilometara'.

Protiv njega je podnesen disciplinski postupak u bolnici u kojoj radi, a on se ispričao i negirao da je sam slikao sporne fotografije.

Također, Danijel je u svoju obranu rekao da nije pokazao nepoštovanje prema ženi, jer se na fotografijama ne vide genitalije ni lice rodilje. Nije poznato je li fotografirana žena dozvolila da je doktor slika tijekom porođaja, a ovo svakako nije prva fotografija sa hashtagom #deliveryroom.

No, to nije kraj gnjusnim objavama. Internetom kruži i selfie s dva liječnika koji poziraju pokraj gole žene dok ona pod punom anestezijom čeka na carski rez. Čak je i jedna medicinska sestra objavila fotografiju krvave vagine jedne porodilje i napisala hashtag #thankfulhusbandstitch (šav zahvalnog muža), aludirajući na dodatni šav kojim se smanjuje vagina.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook