Obavijesti Video Pretražite Navigacija
ŠEZDESETE

Spremni za doživljaj 60-ih?/ Šezdesete u Hrvatskoj – Mit i stvarnost

PR
PR
Aktualno Galerija PR PR PR PR PR PR +0 PR Galerija 1/4 >>
Muzej za umjetnost i obrt u radnom obilasku izložbe u nastajanju pokazao kako nastaju veliki izlagački projekti.

  Aktualno Galerija PR PR PR PR PR PR +0 PR Galerija 1/4 >> Povodom skorašnjeg otvorenja velike i dugo očekivane izložbe Šezdesete u Hrvatskoj – mit i stvarnost u Muzeju za umjetnost i obrt upriličen je razgled izložbe u nastajanju kao jedinstvena prilika upoznavanja s procesom nastajanja velikih izlagačkih projekata. Opsežan postav koji obuhvaća razdoblje od 1958. do 1971. godine i koji se proteže na 1200 kvadratnih metara muzejskog prostora gotovo je spreman otvoriti vrata javnosti, a u radnom obilasku posjetili su ga predstavnici Uprave Zagrebačke banke koja je generalni pokrovitelj izložbe.
Tom prigodom održano je i svečano potpisivanje ugovora o generalnom pokroviteljstvu izložbe između Zagrebačke banke i Muzeja za umjetnost i obrt kao rezultat potpore i suradnje gospodarstva i kulture.

Zagrebačka banka, koja je značajnu ulogu imala i šezdesetih godina u doba velikog rasta štednje građana i otvaranja žiro računa, sudjelovat će u izložbi kroz sjećanja na prve štedne kasice, poznatu Pčelicu kroz dječji kutak „Pčelica“, a sve u sklopu dionice pod nazivom Djetinjstvo koja je dio postava izložbe.

Predsjednik Uprave Zagrebačke banke, Miljenko Živaljić, tom je prigodom istaknuo: Zagrebačka banka ima dugu tradiciju suradnje s kulturnim ustanovama. Ulaganje u kulturu za nas predstavlja dio društvene odgovornosti kroz koju podržavamo vrijednosti i razvoj društva u kojem poslujemo, čime stvaramo bolje i naprednije okruženje za sve nas. Muzej za umjetnost i obrt naš je partner već gotovo 20 godina, a uspješnu suradnju nastavljamo i kroz ovu izložbu koja nas vraća u razdoblje 60-ih koje su za Hrvatsku bile značajne, kako u kulturnom tako i gospodarskom smislu. Veliku ulogu u svojevrsnoj renesansi industrijalizacije Hrvatske imala je i Zagrebačka banka financirajući važne investicijske projekte poput izgradnje Zagrebačkog velesajma, Zračne luke Pleso ili Mosta Mladosti. 60-e su bile značajne i za razvoj bankarskih usluga – od uvođenja žiro računa, liberalizacije potrošačkih kredita, uvođenja stambene i devizne štednje do Štedionice za mlade Pčelica.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna TERET SNOSI I HNB? Zbog lihvarenja optužena Zagrebačka banka i dvoje djelatnika: Poznati detalji višemilijunske prevare PR MOJ ZABA START Koji su najbolji poduzetnički, društveni, kulturni i znanstveni projekti u Hrvatskoj?

Ravnatelj Muzeja za umjetnosti obrt Miroslav Gašparović zahvalio je Zagrebačkoj banci te istaknuo važnost i značaj potpore gospodarstva razvoju kulturnih institucija i njihovih projekata, posebice onih koji doprinose razvoju društva i zajednice kao što je ova kapitalna izložba Muzeja za umjetnost i obrt kojoj je generalni pokrovitelj Zagrebačka banka.

O njenom značaju i važnosti govorio je i autor idejnog koncepta izložbe profesor Zvonko Maković, a kroz radni dio izložbe uzvanike je proveo Nikola Radeljković iz dizajnerskog studia Numen / For Use i Oaza, autori vizualnog identiteta i postava izložbe.

Muzej će za vrijeme trajanje izložbe omogućiti pogodnosti svim korisnicima Zabinih Mastercard, Maestro ili Visa kartica prilikom kupovine ulaznica i plaćanja u Museum Shopu i restoranu Muzej.

Izložba se otvara 26. travnja i traje do 30. rujna 2018.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene