Obavijesti Video Pretražite Navigacija

Spektakularnom izvedbom Sna Ivanjeske noći zapoćelo jubilarno peto izdanje Midsummer scene festivala

PR
PR
Aktualno Galerija PR PR PR PR PR PR PR PR +5 PR Galerija 1/10 >>
Povijesna tvrđava Lovrjenac dočekala je premijeru Midsummer Scene festivala. Ovacije brojnih nasmiješenih posjetitelja iz svih krajeva svijeta najljepši su početak jubilarnog petog izdanja Festivala.

Razigrana Shakespearova komedija San Ivanjske noći jedno je od najizvođenijih djela engleskog barda, a prikaz na Lovrjencu ima posebnu čar za gledatelje kao i za same glumce.

Pod redateljskom palicom Tennison, u jednoj od najljepših Shakespearovih djela koje propitkuje ljubav igraju: Hannah Brackstone-Brown, James Burton, Kudzanayi Chiwawa, Susan Hingley, Sheetal Kapoor, Filip Krenus, Ben Cutler, Lainey Shaw i Paul Sockett.

PR PR

Uz izvedbe Sna Ivanjske noći svake večeri do 4. srpnja na Lovrjencu u 21.30 sati, Midsummer Scene festival nudi i brojne popratne dramsko glazbene sadržaje koji obećavaju nezaboravno ljeto ispunjeno kulturom.
U prekrasnoj palači Sponza, 26. lipnja u 21.30 sati po prvi puta će biti predstavljena zanimljiva nagrađena monodrama Henry V (Man and Monarch) australskog glumca Brett Browna, a u režiji Philip Parra. Iste večeri u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik, također u 21.30 sati, Dubrovački simfonijski orkestar uz soliste Đani Stipaničeva i Andreu Marić održat će koncert Five Seasons te obilježiti jubilarnu petu godišnjicu Misdummer Scene festivala. Festival će 2. srpnja u 21.30 sati u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik ugostiti i poljsku predstavu H(2)O, koja se bavi odnosom Hamleta i Ofelije, a uloge tumače Anna Rakowska and Piotr Misztela.

Jedini hrvatski festival na engleskom jeziku nastavlja suradnju s Domom Marina Držića kroz program Dva Barda: Držić i Shakespeare kroz koji ukazuju na važnost ostavštine velikih hrvatskih književnika, a posebno našeg najvećeg komediografa Marina Držića, trudeći se približiti i prikazati veličinu i vrijednost njihovih djela posjetiteljima iz cijelog svijeta. Jedinstvenim prikazom Shakespearovih soneta uz pratnju kvarteta Dubrovačkog simfonijskog orkestra i sopranisticu Andreu Marić te igranim scenama iz Dunda Maroja na engleskom jeziku na najljepši će se način obilježiti završetak još jednog Misdummer Scene festivala, 5. srpnja u 21.30 sati u Umjetničkoj galeriji Dubrovnik.

Festival Midsummer Scene je projekt Grada Dubrovnika i TZ Grada Dubrovnika, a u produkciji Brilliant Events Dubrovnik i Honey-tongued Theatre Productions Ltd. London. Zlatni sponzor Festivala je HEP, a srebrni Valamar.

 

Pročitajte i ovo PR Glumci iz cijelog svijeta stigli u grad Dubrovnik Slika nije dostupna Midsummer Scene festival Posebna verzija Hamleta u Dubrovniku

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene