Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Najveća napuštena zgrada u Kini

Ovo je Pentagon u koji nitko ne želi ući

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Ogroman trgovački centar, replika Pentagona, stoji poput neke aveti, napušten i prazan.

Centar, koji iz zraka neodoljivo podsjeća na Pentagon, sjedište američkog ministarstva obrane, samo daleko veći, izgrađen je 2009. godine u Šangaju. Izgradnja trgovačkog mastodonta, koji se prostire na 28 hektara, stajala je 200 milijuna dolara (1,4 milijarde kuna). Usprkos velikom potražnjom za najmom prostora, centar je danas prazan zbog visokih cijena najma ali i nemogućnosti poslovanja u njemu.

Naime, kada je otvoren, govorilo se da će 'šangajski Pentagon' biti šoping meka u koju će dnevno dolaziti tisuće kupaca. Oni koji su bili u centru kažu kako je interijer poput labirinta te da se u njemu gotovo nemoguće orijentirati, prenosi News.com.au.
 

Pročitajte i ovo U trgovačkom centru u Sydneyju muškarac je napadao prolaznike nožem, ubila ga je policija - 11 Horor VELIKA GALERIJA Suze na licima, majke s djecom u nevjerici: Šokantan napad blokirao centar Sydneyja Muškarac je stao pred napadača u Sydneyju Hrabar potez Uznemirujuće: Pogledajte heroja koji je napadaču iz Sydneyja hrabro stao na put kako bi zaštitio ženu s djecom

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene