Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Talentirani srednjoškolac

Reakcija mladog znanstvenika nakon osvajanja prestižne nagrade!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Jack Andraka je 15-godišnjak koji je, na najvećem svjetskom natjecanju za mlade znanstvenike, osvojio prvu nagradu vrijednu 75.000 dolara.

Kada ga vidite kako je sretan, nakon što su ga proglasili pobjednikom, ne možete se ne nasmijati. 15-godišnji Jack Andrak nije prestajao vikati, skakati i grliti sve oko sebe.

Pročitajte i ovo Pronađene kosti nestalog dječaka Emilea Neizmjerna tuga Tragičan kraj: Pronađeni ostaci dječaka Emilea koji je nestao prije osam mjeseci Nestao je Angel Tarandek Jeste li ga vidjeli? Policija moli za pomoć: Drugi put u mjesec dana nestao je Angel

'Nisam uopće mislio da ću dobiti nagradu! Ovo je nevjerojatno i ne mogu vjerovati da mi se to događa. Ovo mi tako puno znači', rekao je u trenutku euforije Jack.

Kako i ne bi kada je doista i zaslužio tu prestižnu nagradu (The Intel Science and Engineering Fair). Naime, ovaj je 15-godišnjak otkrio novu metodu otkrivanja raka gušterače koja je 28 puta brža i jeftinija te 10 puta 'osjetljivija' od postojećih testova!

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite DNEVNIK.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja. 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene