Obavijesti Video Pretražite Navigacija
'Ne primjećuju se'

Prvi razvod labudova nakon 40 godina!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Stručnjaci za divlje životinje u Gloucestershire bili su svjedoci rijetkog 'razvoda' između dva labuda.

Mužjak i ženka su nakon ‘razvoda’ doveli na jezero u Slimbridge u kojem zime, svoje nove partnere, piše BBC. Ovo je drugi takav slučaj kod više od 4.000 parova labudova, koji su proučavani tijekom više od 40 godina u centru ‘Wildfowl and Wetlands Trust' u Slimbridgeu. Nije neuobičajeno da ove ptice, koje se obično pare jednom za čitav život, pronađu novog partnera, ali to se obično događa kada jedna od ptica umre.

Pročitajte i ovo Slika nije dostupna Neviđeno VIDEO: Na Vir prvi put sletjeli labudovi Slika nije dostupna Djeca uživala u labudovima Bundek okupan suncem oduševio šetače

Kada se mužjak Sarindi pojavio sa novom ženkom, Sarindom, stručnjaci su, logično, pomislili da je njegova bivša partnerica Saruni uginula. Međutim, ona se ubrzo pojavila, također u pratnji novog mužjaka, Sarunea. Stručnjaci su, nakon promatranja zaključili da je veza Sarindija i Saruni okončana. 'Dok god su oboje živi, bit će zajedno. Ukoliko promijene partnera, to je zbog toga što je jedan od njih uginuo, a ne što su tako izabrali', rekla je Julia Newth iz centra za istraživanje, dodala je da su labudovi veoma vjerni i da imaju duge veze.

U ovom slučaju, međutim, oba labuda sa svojim novim partnerima sada provode zimu na jezeru u Slimbridge. Bivši partneri ne pokazuju da primjećuju jedno drugo, niti su ga pozdravili, iako borave na istom području oko malog jezera. Newth ocjenjuje da je razlog tome neuspjelo parenje.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene