Stabilno radno mjesto, mogućnost edukacije i napredovanja te fleksibilno radno vrijeme na vrhu su liste prioriteta koje zaposlenici imaju na umu pri izboru radnog mjesta na kojem će razvijati karijeru.

Galerija PR PR +0 PR

 Da svojim djelatnicima pruža sve to, ali i mnogo više, McDonald's je potvrdio u postupku ocjenjivanja svojih HR procesa na temelju kojeg je nagrađen certifikatom Poslodavac Partner.

Vezani članci Nizozemska policija (Foto: AFP) Horor u McDonald'su: Dvije osobe ubijene u pucnjavi, policija traga za počiniteljem Slika nije dostupna Pogledajte kako zvijezde izgledaju kad misle da ih nitko ne vidi, a uživaju u dobrom komadu hrane

- McDonald's u Hrvatskoj na dan posjeti više od 40.000 gostiju. Svaki nam je dan drugačiji i pun novih izazova, ali uživamo u poslu jer su naši restorani omiljeno mjesto druženja i stvaranja uspomena uz ukusne zalogaje. Taj uspjeh rezultat je timskog rada. Vjerujemo da tim mora raditi „kao po špagi“ da bi gostima u ruke stigao uvijek svježi burger, kaže Mario Jušić, voditelj odjela ljudskih resursa dodajući:

- Stalo nam je to toga da nas ljudi percipiraju kao stabilnog poslodavca koji dopušta da si složite raspored kako želite, educirate se i napredujete. McDonald's je mjesto s mnogo prilika za napredovanje i ostvarenje karijere uz ugodnu radnu atmosferu i fleksibilno rano vrijeme što je odličan preduvjet za ispunjavanje privatno poslovnog balansa.Iznimno smo ponosni na sve prilike koje pružamo svojim zaposlenicima, a što nam je povrdio CEP certifikat – kaže Mario Jušić, voditelj Odjela ljudskih resursa.

Ključni dio kompanije
Djelatnike McDonald's godinama privlači i prilikom da na temelju svog zalaganja napreduju i budu nagrađeni što svakom zaposleniku pruža priliku napredovati od ulaznih pozicija do Uprave, a zaposlenici se dodatno motiviraju i većom satnicom na osnovi zalaganja, kao i sudjelovanjem u izboru za zaposlenika mjeseca.

- U McDonald'su ljude vidimo kao ključni dio kompanije. Vjerujemo da ulaganje u kvalitetno osoblje i razinu usluge koju pružaju naši djelatnici čini razliku koja je značajna za zadržavanje gostiju i kreiranje vjernosti, izjavio je Pavel Pavliček, direktor McDonald'sa Hrvatska.

PR PR

Stručni tročlani tim certifikatora dubinski je analizirao procese upravljanja zaposlenicima u McDonald'su i posebno pohvalio kvalitetno uvođenje zaposlenika u posao te kontinuirano interno dijeljenje znanja i treninge zaposlenika. Mnogo pozornosti pridaje se i individualnim potrebama zaposlenika pa se, primjerice, prilikom izrade svakog rasporeda rada, uvijek u obzir uzima opseg rada i termini za koje je student sam istaknuo da mu najviše odgovaraju.

Edukacije i treninzi

Tvrtka podržava razvoj studenata kontinuiranim treningom i brojnim edukacijama. Posebnost koju McDonald's pruža studentima je mogućnost desetomjesečne stipendije, a do sada je stipendirano preko 100 studenata.
Edukacije i treninzi očekuju sve djelatnike, a ulaže se i u vještine upravljanja jer menadžment stvara radno okružje te motivira tim.

- U McDonald'su smo posebno ponosni i na projekte društveno odgovornog poslovanja u koje se redovito uključuju restorani sa svojim zaposlenicima. Primjerice, s Centrom za rehabilitaciju u Zagrebu ostvarena je suradnja kojoj je cilj pomoći osobama s Downovim sindromom, koje dolaze na radnu terapiju u jedan od restorana. McDonald's je u više gradova širom Hrvatske u sklopu projekta Za naš ljepši kvart, usmjerenim na parkove, dječja igrališta, ZOO vrtove, a među ostalim, pokrenuo i 12 učionica na otvorenom u školama te obnovio dječja igrališta, napominje P. Pavliček te dodaje da se pažnja se ppozornost pridaje i radu na timskom duhu.

Tako se timski duh u McDonald’su jača tijekom cijele godine kroz razne aktivnosti kao što su ljetni i zimski party, a dodatno svaki restoran ima mogućnost individalne organizacije sportskih aktivnosti i drugih sadržaja koji potiču timska druženja.
 

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju