Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Dobre vijesti

Oboljelom od raka rekli da ima još 18 mjeseci, novi lijek ubio bolest

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Budući da radioterapija i kemoterapija nisu bili od pomoći, Berry se odlučio podvrgnuti lijeku koji je još uvijek u fazi kliničkog ispitivanja.

Bob Berry, šezdesetogodišnjak iz Stockporta, prije nekoliko je dana doznao izvanrednu vijest - da je njegovo tijelo u potpunosti oslobođeno stanica raka. Bolje nije moglo jer govorimo o čovjeku kojem su liječnici prije tri godine rekli da mu je preostalo još samo 18 mjeseci života.

Pročitajte i ovo Zaražene vjeverice u porečkoj Vjeveršumi Desetak zaraženih Širi se infekcija u porečkoj Vjeveršumi: "Trenutačno je deset bolesnih. Pokušavamo utvrditi izvor zaraze..." Ilustracija Zabrinjavajuće Alarmantni podaci: Broj slučajeva raka kod mlađih od 50 godina skočio za skoro 80 posto

Berry na tome može zahvaliti eksperimentalnom lijeku koji je još uvijek u fazi kliničkog ispitivanja, a kojem je uz imunoterapiju podvrgnut na manchesterskom institutu The Christie.

"Prije otprilike tri godine počeo sam osjećati jaku bol u ramenu. Utvrđeno je da je posljedica kancerogenoga tumora na plućima, koji su liječnici hitno uklonili. Nažalost, daljnje su pretrage pokazale da se rak proširio na limfni čvor, a s obzirom na to da moje tijelo nije odgovaralo na radioterapiju i kemoterapiju, rečeno mi je da mi ostaje još 18 mjeseci", ispričao je Berry, koji se iz očaja zbog crne prognoze odlučio podvrgnuti eksperimentalnom kliničkom ispitivanju.

Danas je zahvalan na ukazanoj prilici, a njegovim je odgovorom na lijek koji još uvijek nema naziv iznimno zadovoljan i dr. Matthew Krebs sa spomenutog instituta.

"Tumora više nema ni u tragovima. Jasno, sad je na nama da nastavimo pažljivo pratiti zbivanja u njegovom tijelu. Puno je još ispred nas posla prije negoli dođemo do zaključka kako taj lijek može pomoći pacijentima poput Boba. Naime, rak je kompleksna bolest i ne reagiraju svi ljudi jednako dobro na identičnu terapiju", bio je oprezan Krebs, čije kolege iz the Cristieja trenutačno vrše oko čak šest stotina različitih ispitivanja.

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene