Obavijesti Video Pretražite Navigacija
USPJEŠNE PRIČE UZ HAMAG BICRO

Novi softver za nove uspjehe: tvrtka IZIT opremljena naprednim IT rješenjima za 3D modeliranje

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
3D tehnologija danas je prisutna svuda oko nas. Bilo da se radi o upotrebi u promotivnim aktivnostima, industriji videoigara, inženjeringu pa čak i u medicini, 3D inovacije mogu pronaći svoju svakodnevnu upotrebu.

 Svjedoci smo da Hrvatska već nekoliko godina svojom rastućom IT industrijom doprinosi u razvoju ovog područja na svjetskoj sceni, a među njenim akterima nalazi se i IZIT, vodeća zagrebačka tvrtka za uvođenje i primjenu tehnologije 3D printanja i modeliranja.

Osnovana 1990. godine, tvrtka se bavila izdavačkom djelatnosti i trgovinom na veliko, međutim se zbog trendova na tržištu počela sve više fokusirati na područje 3D modeliranja i izrade materijala. Tvrtka je zahvaljujući višegodišnjem iskustvu postala omiljena među klijentima u 3D razvoju, modeliranju te na kraju samoj izradi proizvoda pomoću printera. Kao ovlašteni certificirani partner glavnog proizvođača opreme za 3D tehnologije Stratasys, IZIT u svom portfelju 3D usluga može ponuditi različite vrste i veličine printera, bez obzira radi li se o izradi prototipova ili proizvodnji zamjenskih dijelova. Također, zahvaljujući partnerstvu IZIT je u mogućosti pružiti vrhunski nivo usluge i transfera koja rezultira brzom i efikasnom implementacijom tehnologija i smanjenjem dodatnih troškova.

Unatoč tome što je IZIT primjer uspješne tvrtke, ubrzana razvojna dinamika IT tehnologije zahtjeva visoka ulaganja u softverska rješenja kako bi se opstalo na tržištu. Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO), uz suradnju s Ministarstvom gospodarstva, poduzetništva i obrta, prepoznao je potrebe IZIT-a u sklopu projekta 'Povećanje konkurentnosti tvrtke IZIT d.o.o. kroz IKT rješenja' u vrijednosti od 800 tisuća kuna. Putem Europskog fonda za regionalni razvoj, HAMAG-BICRO je tvrtki omogućio bespovratna sredstva u iznosu od 400 tisuće kuna, čime se u nabavi nove softverske opreme vezane uz 3D tehnologiju ojačala konkurentnost i tržišna pozicija tvrtke. Kao rezultat projekta koji je optimizirao poslovne procese, tvrtka će zaposliti dvije nove osobe u svoj tim te povećati prihod od prodaje za 20 %, a proširene su i mogućnosti usluga koje će zadovoljiti sve veće zahtjeve klijenata, također omogućavajući kvalitetniju obostranu komunikaciju.

Primjena 3D tehnologije u konstantnom je porastu, a s pogledom u budućnost možemo samo vidjeti njezinu daljnju implementaciju u suvremenom svijetu. 3D modeliranje i 3D printanje danas pruža izvore zabave, omogućava tehnički kompleksno projektiranje, stvara simulacije okoliša, a čak i spašava živote. Tvrtka IZIT ovdje nije iznimka, a kao jedna od vodećih organizacija na području 3D tehnologije, postali su još jedna lijepa bajka hrvatskog poduzetništva koju pokreće HAMAG-BICRO.

 

Sufinancirano sredstvima tehničke pomoći Operativnog programa „Konkurentnost i kohezija”, iz Europskog fonda za regionalni razvoj.

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene