Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Obrazovanje u Kazahstanu

Nazarbajev: Nek' se škola zove kao ja

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Imenujte sveučilište po meni, neku školu, znanstveni institut, čak i znanstvenu zakladu, ali ne petljajte mojim imenom po ulicama naše zemlje, rekao je znanstvenicima kazahstanski predsjednik Nursultan Nazarbajev.

Taj je 69-godišnjak već 20 godina na čelu srednjoazijske države, a kritičari ga optužuju da uzurpira vlast u toj bivšoj sovjetskoj republici bogatoj naftom.

Pročitajte i ovo Izbori u Kazahstanu 82,4 posto glasova Izbori u bivšoj sovjetskoj republici: Nadmoćno pobjeđuje kandidat koji je naredio policiji da puca u prosvjednike Slika nije dostupna Izlazne ankete daju prednost stranci predsjednika Nazarbajeva

On tvrdi da sve to nije istina, a za razliku od nekih kolega u regiji, on ne da da se po njemu nazivaju gradovi i ulice, što je u sovjetsko doba bilo popularno.

Izjavio je da se predomislio kad su u pitanju obrazovne i znanstvene ustanove.

‘Dopuštam međunarodno sveučilište 'Nazarbajev', školu, znanstveni centar i znanstvenu zakladu’, rekao je na sastanku vijeća za znanstveni razvoj. Premijer Karim Masimov, koji je također bio na tom sastanku, rekao je da takve ustanove zahtijevaju poseban pristup.

‘To sveučilište, škola ili zaklada moraju biti na najvišoj razini’, objasnio je premijer. (Hina)
 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene