Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Bio je slatko dijete

Nakon 80 godina progovorio dječak kojeg je Hitler iskoristio

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Gerhard Bartels progovorio je o danu koji je obilježio njegov život.

Sa svojim plavim očima i arijevskim crtama lica, bio je idealno dijete za nacistički propagandni poster. A zbog činjenice da je njegov ujak bio prijatelj Adolfa Hitlera, fotografiranje s nacističkim diktatorom za dječaka je bio događaj godine. Slika je bila objavljena na razglednicama, knjigama i brojnim materijalima koji su propagirali nacizam. Možete je pogledati OVDJE.

Osamdeset godina kasnije, Gerhard Bartels, dječak koji je pozirao u zagrljaju s Hitlerom, prvi je put javno progovorio o tom događaju.

'Bila je to 1936. kada su mi roditelji kazali da se lijepo obučem jer ću 'danas upoznati Fuhrera'. Taj dan nisam se smio igrati jer sam mogao uprljati odjeću' ispričao je Bartels.
Izbor za plakat kojim se promovira posvajanje arijevske djece pao je na njega jer je njegov ujak bio Hitlerov vodnik tijekom Prvog svjetskog rata. Osim toga, diktator je bio redovni posjetitelj Weiss Bavarian hotela koji je bio pokraj motela koji su vodili Bartelsovi roditelji.

Pročitajte i ovo Ilustracija Neće biti smijenjena Skandal u katoličkoj školi: Djelatnica objavila da nacisti i gejevi rade istu stvar - ''Ispiranje mozga je ispiranje mozga" Ilustracija Jačanje ekstremne desnice Njemačka u velikim problemima, zabrinutost raste i u ostatku Europe: Čini se da lekcija iz povijesti nije naučena

Tajna mreža nacističkih aerodroma

'Hitler je bio kriminalac. Nacisti su me iskoristili za svoju propagandu, kojom su se koristili svi diktatorski režimi. Odabrali su me jer sam očito izgledao onako kako je Hitler zamišljao arijevsko dijete', ispričao je Bartels a prenosi Daily Mail.

Borba tek počinje: Europa naoružanim brodovima želi na Mediteran


FOTO Biznis promovira raskalašenim zabavama s polugolim ženama

'Radovao sam se slikanju jer sam mislio da ću dobiti kolač od jabuka. Hitlerov fotograf, Heinrich Hoffmann uzeo je sve fotografije, ali 80 godina kasnije još uvijek čekam na taj kolač', zaključio je Gerhard Bartels.
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene