Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Picassova slika iz 1932. godine najskuplja je ikad prodana slika na aukciji i to za nevjerojatnih 106.4 milijuna dolara.


Slika Pabla Picassa iz 1932. 'Akt, zeleno lišće i poprsje' prodana je za nevjerovatnih 106.4 milijuna dolara, čime je postalo najskuplje umjetničko djelo ikad prodano na aukcijama.

Početna cijena bila je 70 milijuna dolara, a nakraju je postavila novi svjetski rekord potukavši za 2.1 milijuna USD aukcijsku cijenu koju je u Londonu dostigla skulptura Alberta Giacomettia 'Hodajući čovjek'. Najskuplje prodana slika dosad također je bila Picassov 'Garçon a la pipe' prodan 2004.

Velika slika španjolskog majstora u zadnjih je 50 godina bila izložena samo jednom, a bila je vrhunac zbirke Francesa Laskera Brodya, filantropa iz Los Angelesa koji je preminuo prošle godine.

New York Times tvrdi da su se dvije najveće aukcijske kuće Christie's i Sotheby's čak četiri mjeseca borili za Brodyevu zbirku, a pobjednik Christies je, dakako, kupcu najskuplje slike na svijetu zagarantirao anonimnost. (Hina)

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI
Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju