Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Anoniman kupac

Picassova slika prodana za 106.4 mil. dolara

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Picassova slika iz 1932. godine najskuplja je ikad prodana slika na aukciji i to za nevjerojatnih 106.4 milijuna dolara.

Slika Pabla Picassa iz 1932. 'Akt, zeleno lišće i poprsje' prodana je za nevjerovatnih 106.4 milijuna dolara, čime je postalo najskuplje umjetničko djelo ikad prodano na aukcijama.

Početna cijena bila je 70 milijuna dolara, a nakraju je postavila novi svjetski rekord potukavši za 2.1 milijuna USD aukcijsku cijenu koju je u Londonu dostigla skulptura Alberta Giacomettia 'Hodajući čovjek'. Najskuplje prodana slika dosad također je bila Picassov 'Garçon a la pipe' prodan 2004.

Velika slika španjolskog majstora u zadnjih je 50 godina bila izložena samo jednom, a bila je vrhunac zbirke Francesa Laskera Brodya, filantropa iz Los Angelesa koji je preminuo prošle godine.

New York Times tvrdi da su se dvije najveće aukcijske kuće Christie's i Sotheby's čak četiri mjeseca borili za Brodyevu zbirku, a pobjednik Christies je, dakako, kupcu najskuplje slike na svijetu zagarantirao anonimnost. (Hina)

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene