Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Budu li vas ikad nagovarali da u moru iz neposredne blizine promatrate morske pse, imajte na umu da niste 100% sigurni!


Ne događa se često, ali je moguće. Morski psi mogu provaliti u kaveze! Imajte to na umu budu li vas ikada nagovarali da ih promatrate iz neposredne blizine, u moru udaljeni svega nekoliko metara ili centimetara.

Vezani članci Kristina Penava (Foto: Instagram) Uplakana Kristina Mandarina priznala što ju je natjeralo na plač: ''Trudim se skrenuti misli s toga'' Kit kod Maslenice - 1 Veliki kit oduševio mještane Maslenice: "Imamo i dupine tu, jako nam je zanimljivo. Ali ne smije ih se uznemiravati"

Jedna je takva krajnje neugodna situacija zabilježena nedavno kod otoka Guadalupe, a prije nego što pogledate snimku, znajte da se ronioc koji se nalazio u kavezu spasio.

Uspio je izaći kroz dno kaveza na vrijeme, ususret dvjema velikim bijelim morskim psinama koje ga srećom nisu stigle napasti.

"Psina nije imala namjeru provaliti, naprosto se situacija tako odvila. Zagrizla je komad tune koji je bio vezan uz uže, pritom ostala na trenutak slijepa što je za tu vrstu normalno, te se slučajno zatekla unutra. Udarila je stranicu kaveza kada je napala plijen i potom se na snagu uspjela iskoprcati iz njega savivši šipke", napisao je muškarac koji je sve to promatrao s broda i dodao:

"Budući da morski psi ne mogu plivati unatrag, životinji nije bilo druge nego da gura naprijed. Dobro je sve ispalo. Prava je sreća da je ronioc u kavezu bio iskusan čovjek koji je pribrano reagirao na opasnost i da je kolega uspio podići gornju stranicu kaveza u pravi čas".