Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U moru različitih aplikacija facebookovci su osmislili i onu koja brine da i nakon što umrete vašu posljednju poruku pročitaju svi prijatelji na toj društvenoj mreži.


Ukoliko aktivirate aplikaciju 'If I Die' (Ako umrem) možete unaprijed napisati svoju posljednju poruku za koju želite da je pročitaju vaši prijatelji na Facebooku nakon što napustite ovaj svijet.

Vezani članci Slika nije dostupna Bizarna usluga: Objavljujte poruke na internetu i nakon smrti! Slika nije dostupna 'Posljednje trenutke života provest ću uz obitelj'

Nakon aktivacije Facebook će vam dati da odaberete kakvu poruku želite ostaviti iza sebe, pisanu ili možda video isječak.

Nakon što napišete ili snimite svoju oproštajnu poruku morate još odabrati tri osobe koje će i službeno potvrditi vašu smrt na Facebooku. Nakon toga, vaša se posljednja poruka aktivira nakon čega će je vidjeti svi vaši prijatelji.

Zanimljivo je i da Facebook još 2009. objavio da će čuvati sve profile pokojnih korisnika da obitelj i prijatelji, ako žele, na njima mogu i dalje ostavljati poruke.