Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Pripadnice karmelskog reda udružile su snage kako bi obilježile 500. obljetnicu rođenja Svete Terezije Avilske.


93 časne sestre iz 24 različite zemlje, među kojima je i Hrvatska, udružile su snage kako bi stvorile zapanjujući virtualni zbor.

Vezani članci Pokrenuta platforma preko koje se građani naručuju za cijepljenje Istra od danas u zelenoj zoni EU-a, pokrenuta je i platforma na kojoj se možete prijaviti za cijepljenje Koronavirus, ilustracija U Hrvatskoj 356 novih slučajeva, preminulo ljudi: Visoke brojke u Splitsko-dalmatinskoj županiji i na jugu Hrvatske

'Ja sam sestra Pia iz hrvatske karmelske provincije Sv. Oca Josipa u Hrvatskoj', predstavila se prva časna sestra.

Usporio 'pjev' zrikavca i otkrio nešto nevjerojatno!

Pripadnici karmelskog reda iz cijelog svijeta udružili su se kako bi sudjelovali u obilježavanju 500. obljetnice rođenja Svete Terezije Avilske. Rezultat su dva šestominutna videa, a u jednom od njih časne sestre su na virtualnoj pozornici zapjevale poznate riječi sestre Terezije 'Nada te turbe' odnosno, neka te ništa ne uznemirava.

Svaka od sestara zasebno je snimila svoju dionicu, a sve snimke kasnije su spojene u jednu. Druga snimljena pjesma je Salva Regina, a dio zbora koji ju je otpjevao su i pripadnici muških karmelskih redova.

Glazba u videu sablasno je lijepa, piše Huffington Post, ali je kolaž sastavljen od lica karmelićanki koje pjevaju ono što ga diže na veće visine.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook