Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

U najdubljem mjestu na Zemlji, Marijanskoj brazdi čija je dubina čak 11 kilometara, pronađena je nova životinjska vrsta.


Dno Marijanske brazde, najdubljeg mjesta na Zemlji, krije mnogobrojne tajne. Riječ je o samo malim dijelom istraženom području na kojem su do sada pronađene neuobičajene životinjske vrste. Najnovija je meduza s dvije vrste pipaka za koju znanstvenici vjeruju kako je riječ o potpuno novoj vrsti. Sumnjaju da pripada rodu crossota, ali ništa više od toga.

Video su snimili znanstvenici na brodu National oceanic and atmospheric administration (NOAA). Oni trenutno sakupljaju podatke o slabo poznatim podvodnim područjima oko Marijanske brazde koja je dugačka 2550 kilometara i široka 69 kilometara. U narednim mjesecima će istraživati duboka staništa, vulkane, morske koralje, podvodne planine, ali i samo područje brazde, piše Daily Mail.

Vezani članci Slika nije dostupna Veliki podvig, ali i sramota: Istraživači stigli na dno svijeta, no šokirat ćete se kad vidite što su ondje pronašli Ilustracija (Foto: Guliver/Thinkstock) Zemlju će u petak pogoditi geomagnetska oluja: Hoćemo li ostati bez mobitela, interneta, GPS-a..?