Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Zastrašujuće lice prirode

Kada se spusti nebo: Lovci na oluje prišli na samo par metara tornadu

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Malo tko je ovako kvalitetno uspio zabilježiti jednu od najsilovitijih pojava u prirodi.

Reed Timmer, poznati američki meteorolog i takozvani lovac na oluje, objavio je u nedjelju na svom profilu zapis koji će vam savršeno jasno dočarati kako iz neposredne blizine izgleda tornado.

Pročitajte i ovo Nevrijeme u Sloveniji - 3 Dan poslije Tornado u Sloveniji rušio sve pred sobom: Kuće izgledaju kao da su pogođene avionskim bombama Tornado u Ptuju snimili lovci na oluje VIDEO Tornado protutnjao susjedstvom: Stabla su se savijala pod kutom od 45 stupnjeva

Timmer je zračni vrtlog razorne snage uhvatio nadomak gradića Wraya u saveznoj državi Colorado, a zapis otkriva i to da se muškarac smrtonosne nepogode uopće nije uplašio.

Dapače, dok se približavao tornadu, Timmer je razmišljao jedino o tome hoće li imati dovoljno benzina, što definitivno ne bi bio najveći problem koji bi u tom trenutku nama pao na pamet.

Prve 3D slike otkrivaju što se nalazi u jednoj od najstarijih piramida

Bilo kako bilo, priči je potrebno dodati da Timmer nije tek nekakav fanatik kojemu je do adrenalina kada se priroda razbjesni, baš naprotiv, čovjek je ugledni znanstvenik koji je do sada na stotine puta riskirao glavu kako bi izravno na terenu dobio priliku proučavati ovakve fenomene.

I, stoga, hvala mu na sljedećem prikazu jedne od najsilovitijih pojava u prirodi, baš kao i njegovom kolegi Seanu Schoferu, koji je isti tornado snimio iz drugog kuta.

 

 

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene