Gary Ernst je umro krajem rujna u 61. godini (FOTO: Screenshot)
Gary Ernst je umro krajem rujna u 61. godini (FOTO: Screenshot)

Dosadašnji rizničar je umro još u rujnu, ali je svejedno izborio novi mandat.


Gary Ernst ponovo je u srijedu izabran na mjesto rizničara Oceansidea, grada smještenog na samom jugu Kalifornije, međutim dužnost neće moći nastaviti obnašati iz jednostavnog razloga - jer je u međuvremenu umro.

Preminuo je još 23. rujna u 61. godini od posljedica komplikacija vezanih uz dijabetes, no unatoč tome mu je povjerenje iskazalo 53 posto birača.

Ernstovo se prezime na glasačkim listićima našlo jer je bilo prekasno da bi novi otišli u tiskanje, a svesrdnu podršku na izborima mu je pružio i vijećnik Jerry Kern.

Kern je, naime, birače u skladu s dužnostima obavijestio da je dosadašnji rizničar umro, ali ih je zamolio da mu svejedno daju glas kako bi se otarasio njegove protivnice Nadine Scott.

Scott je optužio da je nestručna, pa biračima objasnio da će mu Ernstova izborna pobjeda otvoriti manevar da na mjesto rizničara zaposli nekog s boljim referencama.

I doista, potvrdi li gradsko vijeća rezultate izbora, a zasigurno hoće jer bi novi stajali pola milijuna dolara, još jedne neće morati raspisati jer će imati pravo pribjeći alternativi i objaviti javni natječaj.