Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

'Simpsoni' su upravo dobili blagoslov Vatikana! Službeni vatikanski list objavio je da su Homer Simpson i njegov sin Bart katolici i štoviše, da bi roditelji bez ikakvog straha trebali dopustiti svojoj djeci da gledaju 'pustolovine dječaka u žutom'.


'To malo ljudi zna, a on čini sve da to sakrije. No istina je: Homer J. Simpson je katolik', piše Osservatore Romano u članku pod naslovom 'Homer i Bart su katolici'. Novine citiraju analizu jezuitskog svećenika o epizodi tog poznatog crtića iz 2005. "Otac, sin i sveti gost" koja zaključuje da su "Simpsoni" među rijetkim TV programima za djecu koji tematiziraju kršćansku vjeru, religiju i pitanja o Bogu. Prosječna američka obitelj srednje klase moli se prije jela i "na svoj način vjeruje u nešto više", prenosi list citat iz studije.

>> Marge Simpson se skinula za Playboy

Vezani članci Kardinal George Pell Istražno povjerenstvo o kardinalu Pellu, moćniku iz Vatikana: "Znao je za pedofilske zločine svećenika i nije učinio ništa" Vatikan (Foto: AFP) Vatikanske mračne tajne: O njima se rijetko govori, a pristup najtajanstvenijem mjestu na svijetu strogo je ograničen

To je drugi put da Vatikan hvali taj američki crtić koji se prikazuje u 90 zemalja svijeta. U prosincu 2009., Osservatore Romano opisao ga je kao 'nježan i bezobziran, skandalozan i ironičan, razigran i dubok, filozofski a katkada i teološki prikaz pop kulture te mlake, nihilističke američke srednje klase'. 'Simpsoni' su TV serija s najdužim stažem prikazivanja u televizijskom udarnom terminu i upravo se prikazuje njezina 22. sezona. (Hina)