Obavijesti Video Pretražite Navigacija
izvanredna

Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"

Vatikanski list kaže

Vatikan: Dajte djeci da gledaju Simpsone!

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
'Simpsoni' su upravo dobili blagoslov Vatikana! Službeni vatikanski list objavio je da su Homer Simpson i njegov sin Bart katolici i štoviše, da bi roditelji bez ikakvog straha trebali dopustiti svojoj djeci da gledaju 'pustolovine dječaka u žutom'.

'To malo ljudi zna, a on čini sve da to sakrije. No istina je: Homer J. Simpson je katolik', piše Osservatore Romano u članku pod naslovom 'Homer i Bart su katolici'. Novine citiraju analizu jezuitskog svećenika o epizodi tog poznatog crtića iz 2005. "Otac, sin i sveti gost" koja zaključuje da su "Simpsoni" među rijetkim TV programima za djecu koji tematiziraju kršćansku vjeru, religiju i pitanja o Bogu. Prosječna američka obitelj srednje klase moli se prije jela i "na svoj način vjeruje u nešto više", prenosi list citat iz studije.

Pročitajte i ovo Papa Franjo završio u bolnici Otkazao obveze Papa se vratio iz bolnice: U posljednje vrijeme ima niz zdravstvenih problema Vatikan (Foto: AFP) Nije ''raj na Zemlji'' Vatikanske mračne tajne: O njima se rijetko govori, a pristup najtajanstvenijem mjestu na svijetu strogo je ograničen

>> Marge Simpson se skinula za Playboy

To je drugi put da Vatikan hvali taj američki crtić koji se prikazuje u 90 zemalja svijeta. U prosincu 2009., Osservatore Romano opisao ga je kao 'nježan i bezobziran, skandalozan i ironičan, razigran i dubok, filozofski a katkada i teološki prikaz pop kulture te mlake, nihilističke američke srednje klase'. 'Simpsoni' su TV serija s najdužim stažem prikazivanja u televizijskom udarnom terminu i upravo se prikazuje njezina 22. sezona. (Hina)

 

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene