Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Google ispovjedaonica

Evo što se dogodi kada u Google tražilicu upišete 'Zašto sam...'

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Google je na neki način postao kronika našeg društva; kakvi jesmo, a kakvima se najčešće ne pokazujemo u javnosti. Bez ikakvih ograda, mogu se postavljati pitanja koja nikad ne bi izgovorili u javnosti.

Jeste li ikad u Google tražilicu pokušali upisati 'zašto sam ...'? Ako probate, prvo što će se ponuditi kao dovršetak pitanja je 'zašto sam tako umoran' a drugo 'zašto sam uvijek tako umoran'.

Belgijski filozof Pascal Chabot je 'izgaranje na poslu' ili možda bolje da ostane engleski izraz 'burnout' definirao kao glavnu bolest današnje civilizacije, piše Huffington Post.
Google objašnjava da 'tražilica automatski nudi odgovore prema aktivnostima korisnika i sadržaju stranica, a temelji se, između ostalog, i na tome koliko su često korisnici tražili određeni pojam'.

Google je na neki način postao naša ispovjedaonica. Bez ikakvih ograda, možete postavljati pitanja koja nikad ne biste izgovorili u javnosti. Najpopularnija tražilica postala je tako kronika današnjeg društva; što se krije u nama i što na neki način jesmo, a što ipak ne pokazujemo i nužno ne izgovaramo.

Bill Clinton, bivši američki predsjednik, koji je inače noću spavao pet sati, priznao je sljedeće: 'Svaku veliku pogrešku koju sam napravio u životu, napravio sam jer sam bio umoran'. Njegova supruga, Hillary Clinton, nakon što je postala državna tajnica, izjavila je kako joj je cilj vidjeti može li 'raditi a ne biti umorna'.

Pročitajte i ovo Neodgovorni vozač (Ilustracija: Guliver/Thinkstock) Kad si umoran, ne vozi! Ako nakon 22 sata bez sna sjedne za volan, vozač reagira kao da ima 1 promil alkohola u krvi Liječnica, ilustracija (Foto: Thinkstock) Nije bilo pomoći Bila u dežurstvu 18 sati: 43-godišnja liječnica kolabirala pred pacijentom i umrla

Project Zero: Oni su specijalni tim Googleovaca za sigurniji internet!

Ipak, slika našeg društva kao umornog nije nimalo smiješna ali ni posebno čudna i iznenađujuća. Zapravo, ako je toliko ljudi pitalo Google 'zašto sam toliko umoran' ili 'zašto sam uvijek tako umoran' to je prvenstveno jako tužno, piše Huffinfton Post.
Google nam sigurno neće dati odgovor na ta pitanja, ali bi za početak bilo dobro isključiti svoje laptope i mobitele i naspavati se.

Nakon pitanja o umoru, najčešće postavljana su: zašto sam uvijek gladan, zašto sam ružan i zašto mi je uvijek tako hladno.
Zašto ne mogu smršavjeti, zašto sam single, zašto sam nadut, zašto mi se vrti u glavi i zašto sam još uvijek bez dečka/cure?
 

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Povezane teme

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene