Liječnica, ilustracija (Foto: Thinkstock)
Liječnica, ilustracija (Foto: Thinkstock)

Liječnica u Kini umrla je od moždanog udara nakon što se iznenada srušila pred pacijentom.


43-godišnja liječnica Zhao Bianxiang bila je u petak 29. prosinca u dežurstvu punih 18 sati. Taman je završila posao u ambulanti i započela posjećivati pacijente na odjelu kada se srušila i umrla.

Vezani članci Andie MacDowell (Foto: Getty Images) Samo dva dana nakon što je zablistala, 61-godišnja glumica pokazala skroz drugačije lice Atomsko sklonište (Foto: Youtube) Preminuo je legendarni bubnjar Atomskog skloništa Zdravko Širola – Cajo

Nakon što su je bezuspješno pokušali reanimirati šokirani kolege su je u u ranim jutarnjim satima 30. prosinca proglasili mrtvom.

Shanxi Evening News izvijestio je da je dr. Zhao radila na Odjelu za respiratorno liječenje u bolnici u gradu Jinzhong u kineskoj provinciji Shanxi.

Jedan kolega je ispričao kako zimi rade u gotovo nemogućim uvjetima, da liječnici respiratornog odjela imaju pretrpan raspored i a gotovo nikada ne odlaze kući kada im završi radno vrijeme.

"Dr. Zhao je bila premorena", rekao je.

Kolege su opisale dr. Zhao kao brižnu osobu, koja nikada nije odbila pomoći drugom liječniku.

Prekomjerni rad je ozbiljan problem u Kini. Agencija Xinhau je objavila kako se procjenjuje da od premorenosti i iscrpljenosti svake godine umre u Kini umre oko 600.000 ljudi