Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Kako bi riješili problem ljubomore i regulirali vrijeme koje provodi s njima, dva Kenijca potpisala su ugovor o dijeljenju jedne žene. Na tu su ideju došli nakon što su se potukli na ulici oko te iste žene koja nije htjela birati između njih dvojice.


Jedna Kenijka već je dulje od četiri godine u vezi s dva muškarca i cijelo to vrijeme odbija odabrati između njih dvojice. Stoga su se dosjetili originalnog rješenja i potpisali ugovor prema kojem će je - dijeliti. Sylvester Mwendwa i Elijah Kimani dogovorili su se da će njihova djevojka živjeti u svojoj kući, a da će obojica sudjelovati u odgoju djece koju će roditi, piše BBC.

Vezani članci Slika nije dostupna Klasa optimist: Nudi Obami 70 ovaca, 50 krava i 30 koza za ruku njegove kćeri Slika nije dostupna Portal za nevjerne poručuje: Preljub je pozitivna stvar

Mwendwa kaže kako im ovaj ugovor služi kako bi uspostavili granice i održali mir u vezi. Odvjetnici kažu kako ovo troje ljudi ne može stupiti u brak ukoliko ne dokažu da je poliandrija dio običaja njih i njihovih predaka. Inače, poliandrija se ne prakticira ni u jednoj kenijskoj zajednici.

>> Na vjenčanje zakasnio 7 sati, mladenka se udala za drugoga!

Kenijska javnost šokirana je ovakvim ugovorom, a trojac odgovara kako im je on vrlo praktičan. Svaki će poštovati ugovor, a bilo kakvi ljubomorni ispadi su strogo zabranjeni. Potpisivanje ovog ugovora z anjih je kao potpisivanje vjenčanog lista zbog čega će obojica platiti cijenu za ženu, neku vrstu miraza, što je tradicija u kenijskom društvu.

Inače, žena oko koje se cijela ova priča vrti udovica je s dvoje djece te želi ostati anonimna.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook