Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Skradinski buk je jedna od najvećih prirodnih ljepota Hrvatske. To je sedmi i posljednji slap Krke. Posebno je popularan jer je u podnožju slapa posjetiteljima dozvoljeno kupanje uz pridržavanje ograničenja i pravila ponašanja.


Ali puno je još toga što vrijedi posjetiti na Skradinskom buku: obnovljene vodenice, etnografske zbirke i prezentacije starih zanata u etno selu.

Vezani članci NP Krka (Foto: Dnevnik.hr) - 1 Umjesto zarade izabrali prirodu: Jedini u Hrvatskoj ograničili broj posjetitelja, ali to im se višestruko vratilo Potraga za nestalim mladićem (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Policija potvrdila: Tijelo koje je isplivalo kod Visovca nestali je maloljetnik

Tijekom obilaska staze za posjetitelje, svega 60 minuta laganog hoda dovoljno je da se ispunite jedinstvenim mikrosvijetom čarobnih zvukova, svjetla, boja obilazeći brojne vrste sedrenih barijera i vodenih staništa.

Na lijevoj strani rijeke nalaze se ruševine prve hrvatske hidroelektrane, puštene u pogon samo dva dana nakon prve hidroelektrane u svijetu na slapovima Nijagare. Jeste li znali da je, zahvaljujući snazi rijeke Krke, Šibenik prvi grad na svijetu koji je dobio izmjeničnu električnu struju?

Do Skradinskog buka može se doći cestom Šibenik-Tromilja-Lozovac, cestom Knin-Drniš-Tromilja-Lozovac ili cestom Knin-Kistanje-Skradin. Od travnja do listopada dostupan je i ulaz brodom iz Skradina.

Neka vam posjet Skradinskom buku bude inspiracija da upoznate sva jedinstvena kulturno-povijesna nalazišta u jedinstvenom okruženju prirodne ljepote Nacionalnog parka „Krka“.

Istražite Krku i uživajte!

Potražite nas na www.np-krka.hr

Još brže do svakodnevnih vijesti prilagođenih tebi. PREUZMI novu Još lakše do najnovijih vijesti o poznatima. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju