Nakon što smo se proteklih dana bavili pozicijom nove ravnateljice Nacionalnog parka Krka Nelle Slavice i njezinim dvjema stranačkim iskaznicama, HDZ-a i HNS-a, tijekom dana javila nam se i jedna od kandidatkinja na tom natječaju.

Galerija


Ljiljana Zmijanović podnijela je tužbu Upravnom sudu u Splitu kojom traži poništenje tog izbora. Smatra da je, ne samo kao hrvatski branitelj, trebala imati prednost pri zapošljavanju i misli da je, kao doktorica znanosti, više kvalificirana za taj posao od Slavice.

Vezani članci Ministar Tomislav Ćorić, Nella Slavica, Ljiljana Zmijanović (Foto: Pixell) Ministar ju odabrao drugi put, unatoč odluci Suda: "Imenovanje Slavice ravnateljicom NP-a Krka u skladu sa zakonom" Nella Slavica (Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL) Zbog nje su poništili natječaj, a sad je postala v. d. ravnatelja: Nella Slavica na čelu NP-a Krka do nove odluke

"Jedno od prava na koji sam se pozvala je Zakon o hrvatskim branitelja, i poštivanje zakona o prednosti zapošljavanja hrvatskog branitelja, tu sam dobila potporu Ministarstva institucija, ministra Medveda i udruga iz Domovinskog rata. Ja sam od svih kandidata jedina doktor društvenih znanosti polje ekonomija. Imam 12 godina radnog iskustva, dakle, menadžerko upravljanje zaštićenim područjima. Tri međunarodne nagrade i priznanja i oko 15 radova je objavljeno. Imam stranačku iskaznicu od 1990., upisana sam u HDZ i tako je do danas", kaže dr.sc. Ljiljana Zmijanović.

 

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr