U subotu oko 15:40 policija je od čuvara Nacionalnog parka Krka dobila dojavu da su posjetitelji na području Skradinskog buka vidjeli dvije mrtve osobe. Iz rijeke dubine tri metra ronioci su izvukli tijela muškarca i žene.

Galerija


"Postupak identifikacije je u tijeku, a obdukcija još nije gotova", kazala je za DNEVNIK.hr Marica Kosor, glasnogovornica šibensko-kninske policije, o tijeku istrage tragedije u kojoj se utopilo dvoje ljudi u rijeci Krki, nekoliko metara od Skradinskog buka u subotu.

Vezani članci Intervencija DVD Bedekovčina Tragedija u Bedekovčini: Dvojica mladića koje su vatrogasci izvukli iz jezera preminuli u bolnici Hitna pomoć, ilustracija (Foto: Pixsell,Sanjin Strukic) Tragedija u Istri: U dječjem bazenu utopilo se jednoipolgodišnje dijete, liječnici ga nisu uspjeli reanimirati

"Radi se o starijoj muškoj i mlađoj ženskoj osobi. Tijekom očevida izuzete su stvari i isprave koje bi se mogle dovesti u vezu s preminulima", dodala je.

Kako piše portal Morski.hr, radi se o Koreancima koji su u Nacionalni park stigli rent a carom.

"U šumici kod slapa pronašli su njihove stvari, njezina iskaznica studentska, koja pokazuje da je djevojka 1998. godište. Pronašli su i njhove ulaznice za Krku koje su im izdane u subotu u 13:20", rekao je izvor iz Nacionalnog parka Krka za spomenuti portal.

Podsjetimo, u subotu oko 15:40 policija je dobila dojavu od čuvara Nacionalnog parka Krka da su posjetitelji na području Skradinskog buka vidjeli dvije mrtve osobe.

Iz rijeke dubine tri metra izvučena su tijela jedne muške i jedne ženske osobe. Okolnosti događaja i identiteti stradalih se utvrđuju.