Slika nije dostupna
Slika nije dostupna

Ime Mary Anne Duigan mnogima ne znači ništa, ali njen nadimak - Chicago May, puno je poznatiji.


Chicago May rođena je kao Mary Anne Duigan 1870. godine. Priča o njoj jedna je od najpoznatijih u povijesti kriminalistike. To je priča o odbjegloj irskoj tinejdžerici koja je postala glava kriminalnih operacija na dva kontinenta, udavala se zbog novca, raznosila je sefove eksplozivom, a priča se i da je imala najbolje veze u svijetu podzemlja.

Vezani članci Koronavirus Ublažavanje mjera: Učenici u Engleskoj ponovo u školama, ali uz brojne uvjete Nicola Gratteri, protumafijaški tužitelj Više od 350 članova mafije na najvećem suđenju u Italiji: ''Oni su vlast''

Prije svog dvadesetog rođendana pobjegla je od kuće odnijevši sa sobom životnu ušteđevinu svojih roditelja. Otišla je u Liverpool odakle se uputila prema SAD-u, piše IrishCentral.com.

Ubrzo se uklopila u svijet američkog kriminala. Zavodila je mnoge 'face' iz tog svijeta, a udala se za jednog vojnika od kojeg se ubrzo i rastala tražeći naknadu od 10.000 dolara. Njene kriminalne aktivnosti ubrzo su rezultirale nalogom za uhićenje u New Yorku te je May pobjegla u London.

LJEPOTICA I ZVIJER Ona stoji iza najtraženijeg narkobosa na svijetu

1900. godine upoznala je mladog irskog mafijaša Eddieja Guerina te se s njim upustila u vezu. Zajedno su isplanirali pljačku American Expressa u Parizu. Ovaj put Eddie je bio uhvaćen i bačen iza rešetaka. May je uspjela pobjeći te se vratila u London ne bi li skupila novac za njegovo puštanje.

Eddie je nakon toga ponovno završio u zatvoru zbog krivotvorenja dokumenata, a May je krenula dalje sa svojim životom. Ušla je u vezu s čovjekom koji se zvao Charley Smith. Eddie nije bio presretan zbog te veze pa ih je potražio nakon bijega iz zatvora.

Njegov pokušaj osvete zbog, kako je on to smatrao, izdaje, završio je tako da ga je Charley Smith ustrijelio nakon čega su i on i May uhićeni.

May je odslužila 10 godina u zatvoru nakon čega su je deportirali u SAD gdje se uhvatila prostitucije.

Njeni memoari otkrivaju njen životni put od odbjegle tinejdžerke do vrhunskog lopova.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook