Obavijesti Video Pretražite Navigacija
Pravilna prehrana

7 namirnica koje 'tope' kilograme

Slika nije dostupna
Slika nije dostupna
Dijeta nije proces koji traje preko noći, a treba i znati kako jesti zdravo i na način da se ne trudite vježbanjem uzalud. Donosimo 7 namirnica koje možete jesti i pritom ne misliti na kilograme.

 

1. KEFIR

Pročitajte i ovo Hrana u vrtiću Vladimira Nazora - 27 Dobivaju pritužbe Neprikladna dječja hrana u vrtiću, reagirao i sindikat: ''Nije to jedini problem'' Slika nije dostupna Dijeta na japanski način

Kralj fermentiranih mliječnih proizvoda kefir pun je probiotika koji će učiniti da vaš probavni sustav funkcionira puno bolje, a samim time ćete lakše i izgubiti kilograme. Kiseli krastavci i kiselo povrće imaju isti efekt.

2. JAJA

Jaja su puna bjelančevina koje su bitne za izgradnju mišića i koje tijelo brzo troši, a ne gomila ih u obliku sala. Od jaja se nećete debljati.

3. LOSOS

Ova masna riba je favorit mnogih holivudskih zvijezda i manekenki, zato što brzo daje osećaj sitosti, a pritom je i bogata omega-3 masnim kiselinama. Ove kiseline nisu dobre samo za mršavljenje, već i za srce, zglobove i mozak. Tu su i dragocjene omega-6 masne kiseline, pa bi losos bilo poželjno što češće imati na meniju.

4. KELJ

Biljka debelih, zelenih listova predstavlja nezaobilaznu namirnicu u svakom planu dijete. Kelj je alkalna namirnica, što znači da će smanjiti kiselost u organizmu, a pritom je i bogat blagotvornim vlaknima. Vlakna su bitna za mršavljenje jer će usporiti puštanje glukoze i samim time neće biti skokova inzulina. Uz sve to, kelj sadrži i puno magnezija i željeza, koji smanjuju nivo hormona stresa u organizmu.

5. ZELENI ČAJ

Danas umesto kave popijte blagotvorni zeleni čaj. Pomoći će vam u smanjivanju masnih naslaga, a pritom će vas i osvježiti. Naime, zeleni čaj pomaže rad tiroidne žljezde i poboljšava metabolizam, a taj efekt traje i nekoliko sati nakon konzumiranja.

6. JABUKE

Jabuke su jedne od najzdravijih namirnica koje bi definitivno trebalo jesti svakodnevno. Jedna jabuka srednje veličine sadrži oko pet grama vlakana, a u njoj se nalazi i pektin, koji se smatra prirodnim izgaračem masti. Nemaju puno šećera niti kalorija, a pune su vitamina te su zato savršen obrok za one koji žele smršavjeti.

7. SRDELE

Ako volite srdele, dobro za vas. Osim što je riječ o jednoj od rijetkih riba koja se može pohvaliti niskom razinom žive, ona također ima puno zdravih omega-3 masnih kiselina. Pored svega toga, predstavlja i odličan izvor vitamina B. Srdela će vam osigurati nužne zdrave masti i proteine, pa bi je zato trebalo jesti što češće.

DNEVNIK.hr pratite putem iPhone/iPad | Android | Twitter | Facebook  

Još brže do
svakodnevnih vijesti.

Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju
Još aktualnosti
Još vijesti
Pretražite vijesti

Budite u tijeku s najnovijim događanjima

Obavijesti uključene